İzmir'de kayalıklardan düşen kişi helikopterle böyle kurtarıldı

    İzmir'de kayalıklardan düşen kişi helikopterle böyle kurtarıldı

    İzmir'in Menderes ilçesinde, yürüyüş için çıktığı dağda kayalıklardan düşüp yaralanarak mahsur kalan kişinin helikopterle kurtarıldığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

    İzmir'de kayalıklardan düşen kişi helikopterle böyle kurtarıldı
    12 Aralık 2023 - 09:09
    Edinilen bilgiye göre, dün Gümüldür Mahallesi'nde bulunan ormanlık alana yürüyüş için giden Mehmet Güler'e (30) ulaşamayan yakınları, durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgede arama ve kurtarma çalışmasına başlayan AFAD, Jandarma, ANDA, AKUT ve MENDAK Arama ve Kurtarma ekipleri, Güler'in kayalıklardan düşerek mahsur kaldığını belirledi.



    Helikopterle böyle kurtarıldı
    Yapılan kontrollerde vücudunda kırıklar olduğu tespit edilen Güler'in bulunduğu yerden alınması için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopter bölgeye sevk edildi.
    AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sedyeye bağlanan yaralı Güler, ekiplerce bulunduğu yer den helikoptere alındı. Güler’in kurtarılma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.



    Adnan Menderes Havalimanı'na götürülen Güler, burada hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Menderes Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum