• Reklam

İzmir'de iki ilçe belediyesinde grev hazırlığı

Konak ve Karabağlar belediyelerinde çalışan 2 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandı. Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi önünde toplanan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube üyeleri grev kararını kapıya astı.

İzmir'de iki ilçe belediyesinde grev hazırlığı
23 Aralık 2022 - 18:03
Konak ve Karabağlar belediyelerinde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube ile SODEMSEN ve belediye yetkilileri arasından 7 Eylül’den beri süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Bunun üzerine sendika üyeleri grev sürecini başlattı. Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi önünde toplanan DİSK üyeleri sloganlar attı, grev kararını belediyenin kapısına astı.
Genel İş 5 Nolu Şube Eski Başkanı Naci Çetin açıklamasında "Geçmişten bugüne birlikte mücadele verdiğimiz işçilerle bugün burada bir arada olmanın onurunu yaşıyorum. İşçi sınıfına dayatılan yoksulluk düzenine karşı yürüttüğünüz mücadelede hep birlikteyiz. Mücadeleniz mücadelemizdir, greviniz bizim grevimizdir. İşçi sınıfının çaresi kendi sınıf dayanışmasıdır. Bu zafer mutlaka zaferle sonuçlanacaktır. Yolunuz açık olsun" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum