İzmir'de iki ilçe 12 saat susuz

    Manisa ili sınırları içerisinde yer alan ve Kuzey Kaynakları olarak adlandırılan derin kuyulardan, İzmir’e su aktaran 2 metre 20 santimlik beton boruda oluşan hasar sonrasında tamir edilmesi için su kesintisine devam edileceği İZSU tarafından açıklandı. Su kesintisi yaşanacak ilçeler Bayraklı ve Bornova olduğu açıklamada yer aldı.

    İzmir'de iki ilçe 12 saat susuz
    12 Ekim 2022 - 17:51 - Güncelleme: 12 Ekim 2022 - 17:54
    İZSU'dan yapılan açıklamaya göre; Manisa ili sınırları içerisinde yer alan ve Kuzey Kaynakları olarak adlandırılan derinkuyulardan, İzmir’e su aktaran 2 metre 20 santimlik beton boruda oluşan hasarın onarımı ve hattın tekrar devreye sokulması için çalışmalar devam ediyor.
    Açıklamada, su kesintisinin yaşanacağı ilçeler Bornova ve Bayraklı olarak belirtildi.

    Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 
    Manisa ili sınırları içerisinde yer alan ve Kuzey Kaynakları olarak adlandırılan derin kuyulardan İzmir’e su aktaran 2 metre 20 santim çaplı beton boruya; Yahşelli pompa istasyonu yakınında GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan kazı çalışması sırasında hasar verilmiş olup bu nedenle kuzey hattından kente su verilememektedir.
    Hasar gören borunun tamiri ve hattın tekrar devreye alınması için ekiplerimiz kesintisiz çalışmakta olup su yetersizliğinden dolayı;
    Bornova İlçesinin; Kazım Dirik, Kızılay, Erzene, Ergene, Evka-3, Evka-4, Atatürk, İnönü, Naldöken, Doğanlar, Mevlana, Ümit, Yunus Emre, Gürpınar, Kemalpaşa, Yeşilçam, Çamiçi, Eğridere, Kavaklıdere Mahalleleri ile Egemenlik Mahallesinin bir kısmı ve

    Bayraklı İlçesinin; Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu mahallelerine, 12.10.2022 Çarşamba günü saat 18:00 ile 13.10.2022 Perşembe günü saat 06:00 arasında su verilemeyecektir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum