• Reklam

İzmir'de iki il başkanından tedavi altına alınan depremzedelere ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'e getirilip, hastanede tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti.

İzmir'de iki il başkanından tedavi altına alınan depremzedelere ziyaret
12 Şubat 2023 - 14:51 - Güncelleme: 12 Şubat 2023 - 14:53

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'e getirilerek Tepecik ile Buca Seyfi Demirsoy eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti. İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Safa Narlı ve dernek yönetimine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Sürekli ve Şahin, yaşanan deprem felaketine dair açıklamalarda da bulundu. Hastanedeki ziyaretlerine ilişkin duygularını paylaşan Sürekli, "Doktorlarımız, depremzedelerimizin tedavilerini titizlikle yapıyor. Durumları iyiye giden kardeşlerimiz var. Onların ve ailelerinin sonuna kadar yanındayız. Pek çoğunun yakınları, komşuları enkaz altında. 10 ilimizde yaşam mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızın yaraları yaralarımızdır.

'YIKIM, 5 ÜLKEDEN DAHA BÜYÜK BİR ALANDA'

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili yıkan depremin etki alanının 5 ülkeden büyük olduğunu vurgulayan Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etkilediği alan 5 Avrupa ülkesinin yüz ölçümünden; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz ve Macaristan'dan daha büyük. 17 Ağustos Gölcük depreminin 3 katı daha şiddetli bir deprem yaşadık. 500 atom bombasının çıkardığı enerjiyle sarsıldık. AFAD; 12 binin üzerinde binanın, 70 bine yakın bağımsız bölümün yıkıldığını bildirdi. Depremin görüntüleri ürpertici. Devletimiz tüm kurumlarıyla şartları zorluyor, dünyanın birçok yerinden gelen arama kurtarma ekipleri de öyle. Bu durumda, ortaya çıkan sonucu iyi kavramak ve had bilmek gerekiyor. Yaşanan bu büyük doğal afet üzerinden siyaset yapmayı kimse düşünmesin bile. Bu noktada siyaset yapmamak gerekiyor. Yapılması gereken tek şey, dayanışmak, aynı yere yumruk vurmak." Öte yandan Sürekli, " Asrın felaketinde 6. günü geride bırakırken il başkanlığı olarak 13 TIR, ilçe başkanlıklarımız 11 TIR ve AK Parti belediyelerimiz ise 78 TIR olmak üzere toplamda 102 TIR'ı İzmir'den deprem bölgesine gönderdik" dedi.

'DERTLERİNE DERMAN OLMAK İÇİN GELDİK'

MHP İl Başkanı Veysel Şahin ise 100 yılın afeti ve yüzyılın acısı ile karşı karşıya kalındığını söyleyerek, "Gerçekten acımız büyük. Bugün burada İzmir'deki Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle omuza omuza olmak için geldik, acılarını paylaşmak için geldik. Dertlerine derman olmak için geldik. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak mağdur kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Rabbim ahirete irtihal edenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar versin. Yaralılarımıza şifa, kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de güç kuvvet versin. Bütün Türkiye tek yürek olduk. Deprem bölgelerinde kurtarma çalışmalarıyla ve yardımlarla hepimiz bu acıyı paylaşıyoruz. Devletimiz bütün kurumları ile orada milletimiz bütün desteği ile orada"  ifadelerini kullandı. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum