• Reklam

İzmir'de hasta profili çok kötü!

Koronavirüs salgının en başından bu yana ciddi bir seferberlik içinde olan Ege Üniversitesi'nde; pozitif vakalı hasta başvurusu artarken; hasta profilinin daha kötü olduğu öğrenildi.

İzmir'de hasta profili çok kötü!
22 Mart 2021 - 11:59

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta; illere göre haftalık vaka sayıları açıklanmış, açıklanan rakamlar durumun ne kadar tedirgin edici bir boyuta ulaştığını gözler önüne sermişti.

Açıklanan vakalar doğrultusunda; İzmir 100 bin kişide 111,41 vaka sayısına ulaşarak, 'kırmızı' yani çok yüksek il statüsüne geçti.

DURUM İYİYE GİTMİYOR

İzmir Tabip Odası'nın paylaştığı verilere göre, İzmir'de son 4 haftada vaka sayılarında yaklaşık %161 artış ortaya çıkarken, koronavirüs salgının en başından bu yana ciddi bir mücadele içinde olan Ege Üniversitesi Hastanesi’nde de ‘iyiye giden durum’ kötüleşmeye başlamış durumda.

Ben Haber tarafından elde edilen bilgilere göre; şu an pandemi servisi olarak, sadece enfeksiyon bölümü açık olsa da; bu hafta içinde göğüs hastalıkları servisinin de ‘pandemi servisi’ olarak açılabilmesi nedeni ile hazırlık yapıldığı öğrenildi.

HASTA PROFİLİ DAHA KÖTÜ

Öte yandan; hastaneye başvuran ve pozitif olan vaka sayılarının gittikçe arttığı ve hasta profilinin de daha kötü olduğu ifade edildi.

İNGİLTERE MUTASYONLU VİRÜS ÖN PLANDA

Almanya’da da; İngiliz mutasyonu corona vakalarında patlama yaratıp; ‘tam kapanma’ gündeme gelirken; Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran yeni covid hastalarında, İngiltere mutasyonlu virüsün ön planda olduğu ve bu kişilerin 2 doz aşılarını olmalarına rağmen covid semptomları ağır şekilde geçirdikleri öğrenildi. (Kaynak: benhaber)

YORUMLAR

  • 0 Yorum