• Reklam

İzmir'de halk eğitimi müdürlüklerinden 'Cumhuriyet' temalı sergi

İZMİR Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 30 ilçe halk eğitimi merkezi Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Konak Meydanı'nda karma bir sergi düzenledi. İzmir Valisi Süleyman Elban, "Sergiyi ziyaret edecek İzmirli hemşerilerimizin bu eserlerden çok etkileneceğini düşünüyorum" dedi.

İzmir'de halk eğitimi müdürlüklerinden 'Cumhuriyet' temalı sergi
17 Ekim 2023 - 14:04 - Güncelleme: 17 Ekim 2023 - 14:04

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için ekim ayı boyunca planlanan etkinlikler kapsamındaki 'zeybek' etkinliğinin ardından, otuz ilçe halk eğitimi merkezi, Konak Meydanı'nda karma bir sergi düzenledi. Sergi, İzmir halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. 'Cumhuriyet' temalı sergide el emeği eserler İzmir halkıyla buluştu. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı günden bugüne kadar olan süreci yansıtan resim, el sanatları, mozaik, dönem kostümleri, seramik, yağlı boya rölyef ve kabak işlemeciliği eserlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde, herkes içinden geldiği gibi sevgisini ve doğallığını yansıtarak, sanatın da katkısıyla çok özel eserler ortaya çıkardı. Bu vesileyle, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sergiyi ziyaret edecek İzmirli hemşerilerimizin de bu eserlerden çok etkileneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'KARARLILIĞIMIZIN BİR İFADESİDİR'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yaklaşırken, İzmir'deki halk eğitimi merkezleri, bu büyük dönüm noktasını coşkuyla kutlamak ve gelecek nesillere taşımak için bir araya geldi. Bugün burada sergilediğimiz eserler, cumhuriyetimizin değerlerini ve mirasını koruma yolundaki kararlılığımızın bir ifadesidir. Bu sergi, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılının gurur ve mutluluğunu, kalıcı eserlerle gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığımızın bir kanıtıdır. İzmir halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum