• Reklam

İzmir'de gevrek ve boyoz 4 lira oluyor!

Maliyetleri artmasıyla zamların en çok etkilendiği ürünlerden biri de gevrek oldu. Ankara'da ve Bursa’da da gevrek 4 TL'ye yükseltildi.

İzmir'de gevrek ve boyoz 4 lira oluyor!
06 Nisan 2022 - 19:06

Ankara ve Bursa'nın ardından İzmir'de de gevreğe zam yolda!

Konuyla ilgili gerekli açıklamayı İzmir Pastacılar ve Şekerciler Odası Başkanı İhsan Esen, Ben Haber'e yaptı.

ZAM YAPMAK İSTEMİYORUZ ANCAK ESNAF ZOR DURUMDA

İhsan Esen, "İzmir'de de çalışmalar yapıldı, gerek İzmir Pastacılar Odası, gerek Gevrekçiler Odası çalışmaları yaptı ve ilgili birliğe sunuldu. Cuma günü komisyon toplantısından geçmesini bekliyoruz" dedi.

Esen, artan maliyetler karşısında, esnafın artık altından kalkamadığını söylerken, "Her türlü girdimize yüzde yüze yakın zamlar yapıldı. Enerji, işçilik, özellikle hammadde bizi çok zorluyor. Her şeye bu kadar zam gelmişken biz de yapmak zorunda kalıyoruz. Aslında vatandaşın gevreğine zam yapma taraftarı değiliz, en uygun şekilde yiyebilsin diye. Ancak esnaflarımız işin içinden çıkamaz hale geldiler. Şu anda mevcut gelen zamları dikkate alarak satış yapacak olsak, gevreği, boyozu, poğaçayı 5 TL'den satmamız gerekir. Gevrek, boyoz ve poğaça İzmir'de de önümüzdeki günlerde 4 TL'den satışa sunulacak. Komisyondan geçtikten sonra, 1 hafta içerisinde fiyat tarifeleri çıkacak ve uygulama başlayacak." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum