• Reklam

İzmir'de emekliler elektrik zamlarını protesto etti

Konak'ta bir araya gelen DİSK'e bağlı Emekli-Sen İzmir Şubesi üyeleri, elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamları protesto etti.

İzmir'de emekliler elektrik zamlarını protesto etti
09 Şubat 2022 - 17:16

DİSK'e bağlı Emekli Sen İzmir Şubesi üyeleri, elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamları protesto etti. Açıklamada, "Yaşamlarının büyük bölümünü çalışarak, emek harcayarak geçiren emekliler yaşlılıklarında yoksulluk ve sefaletle baş başa kalıyorlar" denildi.

Konak eski Sümerbank önünde bugün basın açıklaması yapan emekliler "En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun", "Sadaka değil, toplu sözleşme" "13 milyon 500 bin emekli enflasyon üzerinden değil, milli gelirden hak ettiğini istiyor" yazılı dövizler taşıdı.

'Emekliler yoksulluk ve sefaletle baş başa'

DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak'ın okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Türkiye milyonlarca emeklinin adeta sefalet içinde yaşadığı bir ülke durumundadır. Emekliler ve onların hak sahipleri 13 milyonu aşan nüfuslarıyla Türkiye’deki en önemli toplumsal gruplardan birini oluşturuyor. Yaşamlarının büyük bölümünü çalışarak, emek harcayarak geçiren emekliler yaşlılıklarında yoksulluk ve sefaletle baş başa kalıyorlar. Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor. EYT de büyük bir toplumsal sorun olarak önümüzde durmaktadır."


YORUMLAR

  • 0 Yorum