İzmir'de ekmeğe zam kapıda

    İzmir'de ekmeğe zam kapıda: Fiyat netleşti!

    İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır ve İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, ekmek zammına ilişkin açıklama yapmazken toplantıların devam ettiği öğrenildi. Sağır ve Sırtı’nın sessizliği ise ekmeğe okkalı bir zam yapılacağı ihtimalini akıllara getirdi.

    İzmir'de ekmeğe zam kapıda: Fiyat netleşti!
    02 Ocak 2024 - 14:22 - Güncelleme: 02 Ocak 2024 - 15:09
    Türkiye 2024’e zamlarla girerken, otoyol ücretleri, harçlar ve vergilerin yanı sıra market raflarındaki etiketler de yeni yılı fiyat artışlarıyla karşıladı. 

    Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinden sonra son olarak Temmuz ayında zamlanarak 5 TL’den 7 TL’de çıkan ekmek için de zam çanları çalmaya başladı.

    2023’ün Temmuz ayında gramajı 210 gramdan 200 grama indirilen ve fiyatı 5 Lira’dan 7 Lira’ya çıkan ekmek için yeni yıl zammının ilk İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi’nde gündeme gelmesi bekleniyor.



    “GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN 10 LİRA”
    İZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır zam kararı almak zorunda olduklarını belirterek ekonomik koşullara vurgu yaptı ve şunları kaydetti: İnşallah ekmeğe zam yapacağız. Biz karar alıyoruz komite kararı. Henüz almadık. Asgari ücret belirlensin istedik. Önümüzdeki günlerde komite kararını alacağız. Yönetime göndereceğiz. Yönetim de Ticaret Bakanlığı’na bilgi veriyor. İlk mecliste görüşüleceğini düşünüyoruz. Asgari ücrete yüzde 49 zam geldiğine göre… Asgari ücrete yüzde 49 zam geldi. Bütün esnaf yüzde 50’nin üzerinde zam yapıyor. Bizim esnafımızın da hayatını idame ettirmeye ihtiyacı var. Çocuklar okul okuyor, her şey para ile oluyor. Çalıştırdığın eleman da gayrı meşru olursa o da olmaz. İnsanlar ekmeğe zam olmasın istiyor ama nasıl yürütecek bu adam? Un da serbest ekonomi şartlarına göre… Bizim gönlümüzden geçen 10 Lira yapmak. Gramaj yükseltiriz biraz herhalde. Söylediklerim kesin değil ama bizim niyetimiz bu yönde...

    YORUMLAR

    • 0 Yorum