İzmir'de ekmeğe yüzde 43 zam geliyor!

    İzmir'de ekmeğe yüzde 43 zam geliyor!

    İzmir’de ekmeğe gelecek zam oranı merakla beklenirken İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır ekmeğin 10 TL olacağını açıkladı. Sağır, “200 gram ekmeğinin 10 TL olması için Vali bey ile görüşülecek ve ondan sonra yürürlüğe girecek” dedi.

    İzmir'de ekmeğe yüzde 43 zam geliyor!
    09 Ocak 2024 - 11:37 - Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 11:38
    2024 Ocak ayı itibariyle iğneden ipliğe her kaleme zam geldi. Zam furyası sonrası temel gıda maddesi ekmeğe gelecek zam oranını, maliyet hesabı yapmakta zorlanan esnaf ve vatandaş merakla bekliyordu. 

    EKMEK 10 TL

    İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır ekmeğin 10 TL’ye satılacağını açıkladı.

    Hüseyin Sırtı açıklamasında, “Ekmek fiyatını İzmir Ticaret Odası’nın Ocak ayı meclisinde değiştireceğiz. Esnaf Birliği de aynı kararı aldı. 200 gram ekmeğinin 10 TL olması için Vali bey ile görüşülecek ve ondan sonra yürürlüğe girecek” ifadelerine yer verdi.

    UCUZ EKMEĞE HAKSIZ REKABET ELEŞTİRİSİ

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan girdi maliyetlerine karşın hala 5 TL’ye ekmek satmaya devam edeceklerini söyledi. Tunç Soyer’in açıklamalarının ardından haksız rekabet tartışmaları gündeme geldi.  Halk Emek fiyatlarına ilişkin, “Halk Ekmek belediyenin çalışması. Bizim aynı oranda tutmamız mümkün değil” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum