• Reklam

İzmir'de eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, 'Eğitimde İşbirliği Protokolü'nü imzaladı

İzmir'de eğitimde iş birliği protokolü imzalandı
20 Ocak 2022 - 15:26 - Güncelleme: 20 Ocak 2022 - 15:28
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük hizmet binasında gerçekleştirilen 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imza törenine, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, akademik personel ve şube müdürleri katıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında uzmanlık desteği sağlanması hedefleniyor. Protokol kapsamında uygulanacak olan çalışmalar ile yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin üniversitenin akademik ve araştırma birimleri ile ortak araştırmalar, çevrimiçi ya da yüz yüze kurs, seminer ve konferanslar düzenlenmesi planlanıyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması, öğrencilerin ulusal ya da uluslararası proje yarışmaları için hazırlayacağı projelere teorik ve uygulama desteği sağlanması hedefleniyor.

'BİLİM VE TEKNOLOJİDEKİ HIZLI DEĞİŞİM YAKALANMALI'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacıyla yapılan iş birliğinin önemine değinerek sözlerine başladı. Yentür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilim ve teknolojideki hızlı değişimi yakalama, bilim kültürünün toplumun tüm fertlerince kavranmasını sağlama, gençlerimizi dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren bu eksende yetiştirme çabasında paydaşlarımızla eğitimde iş birliği anlaşmalarının çok önemli olduğunun farkındayız." Eğitimin niteliğini yükseltmek, hayalleri ve hedefleri olan zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmenin gerekliliğine değinen Yentür "Değişen çağa ayak uydurabilen 21. yüzyıl becerilerine sahip nitelikli bireyler yetiştirmenin önemi giderek artmaktadır. Bu dönüşümü sadece teknik açıdan değil, tarihsel,sosyolojik, kültürel ve felsefi yönleriyle ele almak büyük önem kazanmıştır" dedi.

'BİLİM EVRENSELDİR'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, yükseköğretim ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir arada oluşturduğu sinerjinin sağlayacağı katkının altını çizdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile güzel çalışmaların ortaya çıkacağına olan inancını dile getiren Köse, Katip Çelebi Üniversitesi olarak okullarla yakın temas halinde çalışmalar yürüttüklerini ve okul ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek dünya ölçeğinde buluşlar yapabilecek kapasitede öğrenciler olduğunu ve bu süreçte öğrencilere çalıştıkları alanda ihtiyaç duydukları desteği vermekten mutluluk duyacaklarını söyledi. Bilimin evrensel olduğunu, ortak çalışmalarla evrensel bilgiye birlikte katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum