İzmir'de düğün mekanı nasıl seçilir?

    İzmir’de düğün yapabileceğiniz yerleri araştırırken birçok seçenekle karşılaşacaksınız. https://dugun.com üzerinde bu mekanları bir arada bulabilirsiniz, farklı özelliklerini karşılaştırarak inceleyebilirsiniz.

    İzmir'de düğün mekanı nasıl seçilir?
    20 Kasım 2021 - 11:40 - Güncelleme: 20 Kasım 2021 - 11:43

    İzmir’de düğün yapabileceğiniz yerleri araştırırken birçok seçenekle karşılaşacaksınız. https://dugun.com üzerinde bu mekanları bir arada bulabilirsiniz, farklı özelliklerini karşılaştırarak inceleyebilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak için seçim yaparken dikkat etmeniz gereken detaylardan bahsedelim. Bu konuları göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza yanıt verecek firmayı kolayca bulabilirsiniz.

    İzmir’de düğün için alan seçerken öncelikle düğününüzü yapacağınız mevsimi göz önünde bulundurmalısınız. Havaların soğuk ve yağışlı olduğu kış ve sonbahar aylarında yapılacak düğünlerde tercihinizi kapalı mekanlardan yapmanız daha doğru olacaktır. Bunun için balo salonu olan kapalı mekanları tercih edebilirsiniz. Bunlar düğün salonları, tarihi mekanlar, oteller, restoranlar ve sosyal tesisler olabilir.

    İlkbahar ve yaz aylarında ise İzmir’in keyif veren havasının tadını çıkarabileceği bir mekan seçimi yapmak isteyen çiftlere ise açık alanı olan mekan seçeneklerini öneriyoruz. Kır bahçesi, teras, havuz başı, kumsal gibi açık alanı olan mekanlar uygun seçenekler arasında. Ancak özellikle ilkbaharda açık hava düğünü yapacak çiftlerin olumsuz hava koşullarına karşı önlem almalarını öneriyoruz. Bunun için mekanların açılır kapanır tavan sistemine sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu sisteme sahip olmayan bazı mekanların ise yağışlı hava koşullarına karşı kapalı alanlarını da hazır bulundurduğunu belirtmeliyiz. Bu mekanlar eğlencenin yağışla bölünmesini önlemek amacıyla kapalı salonlarını da önceden hazırlıyor ve yağışla karşılaşıldığında organizasyonu hızlıca bu alana taşıyor.

    Mekan seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken tek konu mevsim değil elbette. Müstakbel eşinizle sizi yansıtan tarzı da belirlemeli, buna uygun firmaları seçenekleriniz arasına almalısınız. İhtişamdan ödün vermek istemiyorsanız, şık süslemeleriyle oteller ve gösterişli tarihi mekanlar ilginizi çekebilir. Bohem tarza sahipseniz, kır bahçeleri ve kumsallar sizin için ideal olacaktır. Butik bir organizasyon planlayan, minimalist çiftler ise restoran, kulüp ve davet alanları gibi mekanları tercih edebilir.

    Davetli sayınız da seçeceğiniz mekanı belirlerken dikkat etmeniz gereken önemli bir kriter. Çünkü davetlilerinizin sıkışık bir düzende oturmalarını istemezsiniz. Mekan araştırması yapmaya başlamadan, ortalama bir konuk sayısı belirlemeli, bu sayıdan az kapasiteye sahip olan firmaları eleyebilirsiniz. Böylece seçeneklerinizi azaltabilir, size en uygun mekanı bulmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

    Düğün mekanlarıyla görüşmeye başlamadan, bütçenizi de belirlemeniz şart. Düğününüz için belirlediğiniz bütçenin ne kadarını mekan kalemi için harcayabilecekseniz, şehirdeki düğün mekanlarını incelerken buna uygun bütçe aralığını seçerek filtreleme yapabilir, bütçenizi aşanları eleyebilirsiniz. Bu noktada fiyatlara dahil olan hizmetleri de öğrenmenizde fayda var. Çünkü mekanların sunduğu hizmetlere ayrıca bütçe ayırdığınız, organizasyon, fotoğraf, müzik gibi kalemler de dahil olabilir.

    İzmir’deki Mekanların Düğün İçin Sundukları Paketlerde Neler Var?

    İzmir'deki mekanlar, düğününüz için yalnızca alan sağlamakla kalmıyor, organizasyonunuz için ihtiyaç duyabileceğiniz birçok hizmete de sundukları paket seçeneklerinde yer verebiliyor. Bazı mekanlar temel hizmetleri içeren standart paketler sunuyor. Bazıların ise fotoğraf, orkestra, dans şovlar gibi hizmet seçeneklerini de kapsayan daha üst paketleri de bulunuyor.

    İzmir'deki mekanlarla anlaştığınızda, davetlilerinize nasıl bir menü sunmalarını istediğinizi söylüyorsunuz. Size ona göre bir düğün paketi çıkarıyorlar. Yemekli, kokteyl gibi menüler seçebileceğiniz gibi davetlilere sadece kuruyemiş gibi ikramlıkların sunulmasının yeterli olduğunu da düşünebilirsiniz. Düğün paketlerine içecek de dahil oluyor. Standart paketlerde sınırsız meşrubat seçeneği bulunuyor. Alkollü içecek sunulmasını isterseniz, bunun için sizden kişi başı ücret talep ediliyor.

    Düğünlerin olmazsa olmazı organizasyon hizmetini de mekanların paketine dahil olarak alabilirsiniz. Şehirdeki birçok mekanın bünyesinde profesyonel organizasyon ekipleri bulunuyor. Mekanla anlaştığınız andan itibaren sizin nasıl bir organizasyon hayal ettiğinizi öğreniyor, buna uygun bir planlama yapıyorlar. Ayrıca hem düğün akışını planlıyorlar hem de düğün boyu akışın sorunsuz işlemesi için çalışıyorlar. Gelin ve damadın çıkışı, ilk dansı, takı töreni, orkestranın sahneye çıkışı gibi birçok detayla da bu ekip ilgileniyor. Ayrıca mekanların standart düğün süslemeleri de pakete dahil oluyor.

    İzmir'de düğün yapılan mekanlarda ses ve ışık sistemleri de bulunuyor. Bu nedenle sizin dışarıdan bir firmayla anlaşmanıza gerek kalmıyor. Pistin, sahnenin ışıklandırmalarını büyük bir özenle yapıyorlar. Birçok firma, çiftlere, ses sistemlerini gidip düğünden önce kontrol etme imkanı da sunuyor. Ayrıca çoğu mekanın müzik için DJ hizmeti bulunduğunu da ekleyelim. Bu DJ ile düğün boyunca eğlenebiliyor, dilediğiniz şarkıları çalmasını talep edebiliyorsunuz.

    Şehirde keyifli bir düğün yapabilmek için tercih edebileceğiniz mekanları https://dugun.com/dugun-mekanlari/izmir, sayfasında bir arada bulabilirsiniz. Firmaları size uygun özelliklere göre filtreleyerek listeleyebileceğinizi de unutmayın. İlginizi çeken firmalarla da vakit kaybetmeden iletişime geçmenizde fayda var!


    YORUMLAR

    • 0 Yorum