İzmir'de de görev yapan iki savcıya soruşturma

    Ankara Başsavcılığı, MİT yapılanmasını taklit ederek kurdukları 'gizli oluşum'la dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir gruba operasyon yaptı. Gözaltına alınan 24 kişi arasında 2 savcı ile AK Partililer de var.

    İzmir'de de görev yapan iki savcıya soruşturma
    21 Ocak 2022 - 16:50
    İzmir'de 'gizli oluşum' kurarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. 

    Deutsche Welle Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta 5 ilde bir operasyon düzenledi. Uzun süreli teknik takile başlayan ve son ana kadar gizli tutulan operasyon kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. 'Örgütlü dolandırıcılık' ve 'sahtecilik'le suçlanan suç örgütünün İzmir ayağında dikkat çeken isimler yer aldı.

    GEÇEN YIL SONU GÖREVDEN ALINDI
    AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Taş, İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu ile eski Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Ölmez ve Cüneyt Güven gözaltına alındı, Ankara'ya götürüldü.

    Geçen yıl sonuna kadar AKP İzmir İl Başkanlığı'nda Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Gedikoğlu, operasyon öncesinde Kasım 2021'de sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı. Gedikoğlu, bir dönem İzmir'de TMSF tarafından Kavuklar Grup ile Küçükbay Şirketler Grubu'na kayyım olarak atanmıştı. Gedikoğlu, geçen yıl ağustos ayına kadar kayyım olarak görev yapıyordu. 

    'ÜYE' OLANLARDAN 10 BİN DOLAR
    Şüphelilerin İzmir'de MİT yapılanmasını taklit ederek "gizli bir oluşum" kurdukları ve bu yapıya 'üye' yaptıkları kişilerden 10 bin TL aldıkları öğrenildi. Bir dönem İzmir'de görev yapan iki Cumhuriyet savcısının da bu yasadışı oluşumda yer aldığı bildirildi. Savcılık, halen Amasya ve Kilis'te görev yapan iki savcıyla ilgili dosyayı soruşturma izni için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderdi. Suç örgütünün paraları bir hakimin eşi üzerinde topladığı belirtilirken, toplam paranın en az 5 milyon TL olduğu iddia edildi.

    HAKAN FİDAN'IN ADINI KULLANDILAR
    Şebekenin başında Ankara'da kendine "reis" diyen bir kişinin olduğu belirtildi. Örgüt yöneticilerinin kendilerini istihbarat elemanı olarak tanıtıp, MİT Başkanı Hakan Fidan tarafından gönderildiklerini, zamanı gelince görev verileceğini söyledikleri ve bunun karşılığında menfaat sağladıkları tespit edildi.

    Başsavcılık, şüphelilerin bankalar üzerinden yaptıkları para transferlerini MASAK üzerinden incelemeye aldı. Yapılacak inceleme sonucunda "vurgunun" boyutu ortaya çıkacak.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheliler, önümüzdeki günlerde adliyeye çıkarılacak. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum