İzmir'de Cumhuriyetin 100. yılına özel canlı resim performansı

    İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik' programı kapsamında 100 öğrencinin katılımıyla canlı resim performansı gerçekleştirildi. Konak Meydanı'ndaki etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

    İzmir'de Cumhuriyetin 100. yılına özel canlı resim performansı
    27 Ekim 2023 - 12:51 - Güncelleme: 27 Ekim 2023 - 12:51

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutlamak üzere düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik' programının bir parçası olarak Konak Meydanı'nda muhteşem bir canlı performans resim etkinliği düzenlendi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 100 kişilik öğrenci grubu Konak Meydanı'ndaki Valilik Binası önünde 'Cumhuriyetin 100. Yılı' teması doğrultusunda özel bir canlı resim performansı ortaya koydu. 100. yıl anısına sonsuzluk işareti ve 100 rakam şeklinde meydanda konuşlanan öğrenciler resim performanslarını sergileyen öğrencilere Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri eşlik etti. İzmir Valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcıları Fatih Kızıltoprak ve Adem Arslan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ve Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan öğrencilerin şövalyelerinin başında çalışmalarını inceleyip, tebrik etti. Meydandaki vatandaşlarda öğrencilerin resim performansını merakla izledi.

    Sanatın eğitimin önemli bir parçası olduğunu dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Cumhuriyetimizin 100. yılında sanatın eğitimle daha fazla bütünleşmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarında daha belirgin bir etki yaratması için önemlidir. Çocuğa iyi bir şekilde dokunduğunuzda etkisini hızlı bir şekilde görebileceğimiz bir alandır sanat. Bugün burada öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin 100. yıl anısına kalıcı bir hatıra bırakmak için sergiledikleri performans bizleri çok gururlandırıyor" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum