İzmir'de CHP seçim bürosuna taşlı saldırı

    CHP’nin Konak-İkiçeşmelik’te açtığı seçim bürosuna kimliği belirsiz bir kişinin taşlı saldırısına uğradı. Büronun camları kırılırken saldırı ile ilgili 1 kişi polis birimleri tarafından gözaltına alındı.

    İzmir'de CHP seçim bürosuna taşlı saldırı
    11 Nisan 2023 - 12:24
    14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde partilerin kampanya hazırlıları sürüyor. İzmir’de çok sayıda parti seçim büroları açıyor. Konak’ta bulunan CHP seçim ofisine saldırıldığı öğrenildi.

    UYUŞTURUCU MADDE KULLANMIŞ
    Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen zanlı polis birimleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan zanlıya basın mensupları tarafından "neden saldırıyı gerçekleştirdin?" sorusuna verdiği yanıt ise "herkes AK Parti'ye oy verecek" oldu. Saldırgan polis ifadesinde ise "CHP binası olduğu için saldırdım" ifadesini kullandığı aktarıldı.

    BAŞKAN BATUR'DAN KINAMA
    Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Konak İlçe Seçim Bürosu’na yapılan saldırıyı kınadı. Batur açıklamasında “İkiçeşmelik’te dün faaliyete giren seçim büromuza taşlı saldırı oldu. Emniyet ekipleri incelemeleri yapıyor. Saldırının failinin kimliği ile ilgili bana gelen bir bilgi yok. Kentin merkezinde olan bir bölge… Siyasi tarafı var mı henüz bilmiyoruz. Bunun bilgisini verecek olan emniyet güçleridir. Geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecinde bunların olması doğru değil. Provokasyona varan noktalara gidebilir. Ülkede bir gergin ortam var, seçim demek gerginlik demektir. Bu havayı yöneticilerin minimize etmesi lazım”
    Olayı haber alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, saldırıyı kınadığını açıkladı.

    KAMERA GÖRÜNTÜSÜ VAR
    Saldırı ile ilgili olarak ise kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde zanlının ilk önce büroyu incelediği ve yerden aldığı bir taş ile saldırıyı düzenlediği görülüyor. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum