İzmir'de CHP'li belediye başkanlarından 9'u delege olamadı

    CHP İzmir İl Kongresi sonrası Kurultay Delegesi listelerinde belediye başkanları adeta tırpanlandı. Adı yazılmayan belediye başkanları yerine o ilçe de aday olması düşünülen isimlerin yazılması dikkat çekti.

    İzmir'de CHP'li belediye başkanlarından 9'u delege olamadı
    17 Eylül 2023 - 16:57
    Yıllardır "Çarşaf Lİste" ile seçime giden CHP İzmir İl Kongresi'nde bu yıl "Blok Liste" ile seçime gidildi. Kongrede dikkat çeken tek değişim bu değildi. Önceki yıllarda Belediye Başkanları'nın mutlaka yazıldığı kurultay delege listesinde bu sene belediye başkanları da tırpanlandı. CHP'de olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 22 ilçe belediyesinden ancak 13'ü yer buldu.

    Aslanoğlu 9 ismi yazdı
    Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun listesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar yer aldı. 
    Aslanoğlu'nun listesinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ismi yer almadı.

    Şakir Başak 7 ismi yazdı
    Öte yandan diğer İl Başkan adayı Şakir Başak ise Aslanoğlu'nun listesinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran isimlerini yazarken bu isimlere ek olarak Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu isimlerine yer verdi.
    Başak'tan jest Aslanoğlu'ndan vefasızlık

    YORUMLAR

    • 0 Yorum