• Reklam

İzmir'de cezaevinde kalan çocuklara oyuncak

İZMİR'de sosyal medya üzerinden yaptıkları duyurularla oyuncak toplayan gönüllüler, Aliağa Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan  3-6 yaş aralığındaki çocuklara hediye etti.

İzmir'de cezaevinde kalan çocuklara oyuncak
09 Mart 2023 - 15:13 - Güncelleme: 09 Mart 2023 - 15:14

Cezaevinde büyüyen çocuklar için bir araya gelen gönüllüler bir süredir sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyayla  topladıkları oyuncak ve hediyeleri Aliağa Kadın Kapalı Cezaevi'nde yaşamını sürdüren 3-6 yaş grubu, 13 kız 12 erkek olmak üzere toplam 25 çocuğa ulaştırdı. Türkiye genelinde farklı illerde kütüphane açılması için sosyal medya üzerinden kurduğu 'Şehit Kütüphanesi' grubundan da gönüllülerle birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirten elektrik teknisyeni Ahmet Selim Pozan (28), cezaevinde doğup büyüyen çocuklarla ilgili ilk projeleri olduğunu belirtti. Pozan, "Okul müdürüyle görüştüm. Yaklaşık 1.5 ay önce duyurular yaptık. Onlar diğer çocuklara göre 1-0 gerideler. Bizim amacımız onların yüzünü güldürmek.

Uzun süredir kütüphane kuruyoruz. İlk defa cezaevinde doğup büyüyen çocuklara bir etkinlik yaptık. Belki de buradaki çocukların bir çoğu hayatında bu oyuncakları görmedi.  Çocuk şarkıları söyledik. Pasta kestik. Onların güzel bir gün geçirmesini istedik" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum