• Reklam

İzmir'de bu bulvara içki yasağı geliyor

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi Meclisi Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri, Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği komisyonları, Gün Sazak Bulvarı’nın bir kısmını içkili yer bölgesinden çıkarılması kararı aldı. Karar, Meclis üyelerinin onayına sunulacak.

İzmir'de bu bulvara içki yasağı geliyor
27 Ekim 2022 - 17:14
Karşıyaka Belediyesi içkili yer bölgeleri ile ilgili değişikliğe gidiyor. 2015 Temmuz Meclisi oturumlarında alınan karar doğrultusunda içkili yer bölgesine alınan Gün Sazak Bulvarı ile yeni gündem maddesi meclis gündeminde. 

Bulvardaki yüksek sesle müzik yayını ve kavga gürültülere dair İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü ve vatandaşlar gelen tepki şikayetleri değerlendiren Karşıyaka Belediyesi gündemine aldı. 

Gündemi değerlendiren Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri ve Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonları ortak karar verdi. Karara göre Bulvardaki 45 ile 193 numaralı binalar arasında kalan kısmının oybirliği ile içkili yer bölgesinden çıkarıldı. 

Alınan karar şu şekilde:

Gün Sazak Bulvarı (Gün Sazak Bulvarı No:45 dahil, Girne Bulvarı No:194 hariç arasında kalan tek ve çift numaralar), 01/07/2015 tarih ve 72458193/105 sayılı Meclis Kararı ile içkili yer bölgesine alınmıştır. İlgi (b) sayılı İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü doğrultusunda ve de vatandaşlardan gelen yoğun tepki ve şikayetler, geç saatlere kadar yapılan yüksek sesle müzik yayını, kavga gürültü gibi genel güvenlik, asayiş yönünden can ve mal güvenliği açısından yaşanılan sorunların yoğun olması ve mevcut umuma açık işyerlerinin mevzuata aykırı olarak çalışması nedeniyle bölgenin içkili yer bölgesi dışında kalması, halen umuma açık ruhsatları bulunan işletmelerin müktesep haklarının korunması ancak müktesepli olan işyerlerinin hissedar değişikliği de dahil olmak üzere devir haklarının önlenmesi hususu karar altına alınarak içkili yer bölgesinden çıkarılmasının oybirliği ile kabulü hakkında Hukuk+Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri+Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonları Ortak Raporu

YORUMLAR

  • 0 Yorum