İzmir'de depremzedelere, fatura ve 50 bin fidan desteği

    İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle İzmir'e gelen depremzedeler ve bölgedeki depremzede üreticilere destek olmak amacıyla önemli karar aldı. İzmir'e gelen depremzedelerin 'Bir Kira, Bir Yuva' dayanışma kampanyası kapsamında elektrik ve su faturalarını karşılanması ve bölgedeki üreticilere 50 bin adet zeytin fidanı verilmesini içeren önerge mecliste oy birliği ile kabul edildi.

    İzmir'de depremzedelere, fatura ve 50 bin fidan desteği
    18 Mart 2023 - 14:19 - Güncelleme: 18 Mart 2023 - 14:20

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı olağan meclis toplantısı üçüncü oturumu Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde yapıldı. Kültürpark Fuar Alanı 4 No'lu Holde gerçekleştirilen meclis öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için yapımı devam eden Ege Şehir Toplu Konut Projesi ile ilgili EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yaptı. Mecliste, Uzundere Konutları'nın depremzedelere uzun vade ve uygun fiyatla satışının gerçekleştirilmesine yönelik yazılı önerge görüşüldü. Hukuk, Plan ve Bütçe, Deprem ve Afet, Kentsel Dönüşüm Komisyonları görüşülen ve komisyon raporunda, "Konunun hazırlık ve fizibilite çalışmaları ile konutlarda ikamet eden depremzede vatandaşlarımızın beklenti ve ekonomik tercihlerinin belirlenmesi sonrasında ele alınması gerektiği öngörülerek, altlığı olmayan ve somutlaştırılmayan önergenin başkanlık makamınca yasal mevzuat ve belediyemiz envanterleri çerçevesinde ele alınmasının uygun olacağı hususuna işaret edilerek önergenin bu aşamada reddinin oy çokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin önergeye AK Parti Grubu, konutların öncelikle depremzede satılmasına yönelik taleplerini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Murat Aydın, önergenin daha önce de gündeme geldiğini ancak mevzuat sorunu nedeniyle reddedildiğini söyledi.

    BAĞIMSIZ YAPILARIN SATIŞINA OY ÇOKLUĞUYLA ONAY VERİLDİ

    Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarında görüşülen ve oy çokluğuyla meclis gündemine gelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi, 4 farklı bloklarda yer alan bağımsız bölümlerin hak sahipleri tarafından tercih edilmemesi nedeniyle yıpranmasının önüne geçebilmek ve kamu zararı oluşmasını engellemek amacıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satışının yapılmasına ilişkin önerge görüşüldü. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, ilgili binaların 'Bir Kira, Bir Yuva Kampanyası' kapsamında depremzede vatandaşların kullandırma şansının varken satış kararını doğru bulmadıklarını ifade etti ve önergenin komisyonlara iade edilmesini istedi. Önerge, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ret oylarına karşı, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin kabul yönünde görüş bildirmesi ile oy çokluğuyla kabul edildi.

    İZMİR'E GELEN DEPREMZEDELERE FATURA DESTEĞİ

    Kahramanmaraş'ın merkezli ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle İzmir'e gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir Kira, Bir Yuva" dayanışma kampanyası kapsamında ikamet edecek vatandaşların konutlarında tükettikleri elektrik ve su faturalarını ibraz ederek bedellerinin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından ilgili bütçe tertibinden depremzede vatandaşlara 3 ay boyunca sosyal yardım olarak ödenmesini içeren önerge görüşüldü. "İlgili Önerge talep eden ve ihtiyaç sahibi olan kişilerin ilgili yasaya uyması koşulu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve oy birliği ile meclis gündemine sunulan önerge, meclis üyelerinin oy birliği ile uygun bulundu.

    DEPREMZEDE ÜRETİCİYE 50 BİN ZEYTİN FİDANI DESTEĞİ VERİLECEK

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşiminde meclis üyelerine sunulan ve Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgedeki üreticilere bitkisel üretime destek olunmasını amaçlayan zeytin ve meyve fidanı desteği verilmesi önergesi acil kaydıyla Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu'na gönderilmişti. İlgili önerge komisyonlarda görüşüldü. Deprem felaketiyle mücadele eden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde bulunan üreticilere bitkisel üretime destek olunması, deprem bölgesinde zarar gören bitkisel üretim yapan üreticilerin hasarlarını bir nebze de olsa hafifletebilmek, üreticilerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla, depremden zarar gören illerdeki üreticilere ulaştırılmak üzere 50 bin adet zeytin fidanı verilmesi mecliste oy birliği ile uygun bulundu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum