• Reklam

İzmir'de "Akıllı Üniversiteler Çalıştayı" düzenlenecek

İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından “Akıllı Üniversite Çalıştayı ve Ideathon”u düzenlenecek. İki gün sürecek olan etkinlik 10-11 Kasım tarihlerinde İzmir Bakırçay Üniversitesi Seyrek Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesinin yanı sıra İzmir’deki diğer yükseköğretim kurumlarının da üyesi olduğu platformun gerçekleştireceği çalıştay kapsamında farklı içerikte paneller yapılacak.

İzmir'de "Akıllı Üniversiteler Çalıştayı" düzenlenecek
09 Kasım 2021 - 12:05 - Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 12:17

Program kapsamında moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Polat’ın üstlendiği “Araştırma Analitiği, Akıllı Kütüphane ve Eğitim Analitiği” paneline Doç. Dr. Yasin Özarslan, Doç. Dr. Haydar Çalın ve Gültekin Gürdal konuşmacı olarak katılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Gamze Tanoğlu’nun üstlendiği “Akıllı Enerji Yönetimi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre Dostu Enerji Kaynakları” panelinde ise Doç. Dr. Nurdan Yıldırım, Doç. Dr. Mehmet Furkan Şener ve Murat Çelik sunum yapacak.

Programın ikinci günü moderatörlüğünü Prof. Dr. Huriye Toker’in yapacağı “Engelleri Kaldıran Üniversite ve İçerik Erişilebilirliği” adlı üçüncü panelle başlayacak. Katılımcılar arasında Prof. Dr. Vahap Tecim, Doç. Dr. Emre Ünlü ve Doç. Dr. Kader Mert yer alacak. Ardından Erman Coşkun’un  moderatörlüğünü yapacağı “Akıllı Sınıflar, Akıllı Binalar ve Karar Destek Sistemleri” konulu dördüncü panele Doç. Dr. Fırat Sarsar, Doç. Dr. Onur Dönmez, Doç. Dr. Fehmi Burçin Özsoydan ve Serhat Kaya katılarak konuşma yapacak. Daha sonrasında yapılacak beşinci panel de ise “Deprem ve Afette Akıllı Sistemler” konusu ele alınacak. Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Gökhan Kılıç’ın yapacağı panele Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Doç. Dr. Zeynep Sofuoğlu, Doç. Dr. Mutlu Seçer ve Dr. Turhan Sofuoğlu katılacak. Son olarak Prof. Dr. Adnan Kaya’nın moderatörlüğünü yapacağı  “Akıllı Ulaşım ve Akıllı Şehirler” konulu altıncı panele Doç. Dr. Nurdan Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Oruç Altıntaşı, Dr. Öğr. Uğur Eliiyi ve Murat Selanik katılacak.

Akıllı Üniversite projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan fikir geliştirme ve proje yarışması Ideathon 11 Kasım Perşembe günü İzmir Üniversiteler platformu tarafından İzmir Bakırçay Üniversitesi Seyrek Kampüsünde yapılacak. Yarışmacılar fikir geliştirme ve sunum hazırladıktan sonra sunumlarını gerçekleştirecekler. Sunumlar, İzmir KOSGEB Müdürü Dr. Levent Arslan, Amotis Teknoloji Kurucusu ve yatırımcısı Fatih Aydemir, ION Akademi kurucusu Ali Rıza Ersoy, Akademisyen, girişimci Dr. Mustafa Özhan ve Akademisyen girişimci Dr. Yakup Özkayan’dan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Açıklanacak sonuçların ardından sürpriz ödüllerin sahiplerini bulmasıyla çalıştay tamamlanacak. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum