İzmir'de 86. Uluslararası Bergama Kermesi sona erdi

    İZMİR'in Bergama ilçesinde, 1937 yılından beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önerisi ile 86 yıldır organize edilen Türkiye'nin ilk, dünyanın ikinci yerel festivali Bergama Kermes Festivali sona erdi.

    İzmir'de 86. Uluslararası Bergama Kermesi sona erdi
    27 Haziran 2022 - 15:36 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 - 15:37

    Bergama Kermes Festivali'nde 7 gün boyunca süren etkinliklerin finalinde Asklepion Antik Tiyatro'da sahne alan Sertab Erener bir konser verdi. Sanatçı Sertab Erener'e parşömenden yapılan plaket veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kermes finalindeki konser için teşekkür etti. 86. Bergama Kermes Festivali'nde yıldızlar geçidi, 20 Haziran'da Melek Mosso konseri ile başladı. Gündüz birçok etkinlik, faaliyet, yerli yabancı halk oyunları gösterileri, lunapark ve stantlar ile renklenen festivalde Kubat, Tuğba Yurt, Ahmet Şafak, Hüsnü Şenlendirici ve sürpriz bir şekilde festivale katılan Hakan Altun, Mustafa Cihat Kılıç, Öykü Gürman, Ünlü Türk Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Kozak Günü etkinliğinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Hale Yamaner katıldı.

    'FESTİVALİMİZİ BU AKŞAM MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE SONLANDIRDIK'

    Asklepion Antik Tiyatro, 19 bin kişinin katılımı ile en kalabalık konserlerinden birisine ev sahipliği yaptı. Kermes festivalinin finalinde Asklepion Antik Tiyatro'nun büyüsü, 'Türkçe popun sopranosu' olarak bilinen Sertab Erener ile birleşince keyifli anlar yaşandı. Konserin sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama kağıdı parşömenden yapılan plaketi, Sertab Erener'e verdi. Sanatçı Sertab Erener hediye için, "Sahne hayatım boyunca aldığım en özel, en anlamlı plaket" dedi. Sertab Erener'e teşekkür eden Koştu, "Son yılların en kalabalık en coşkulu kermes festivalini doyasıya yaşadık. Bir hafta süren festivalimizi bu akşam muhteşem bir şekilde sonlandırdık. Kermesimizi coşku ile yaşayan, bizlere iyi duygularını ileten tüm hemşehrilerime ve festivalimizin sorunsuz bir şekilde yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi.
    86. Uluslararası Bergama Kermesi son gününde Cumhuriyet Meydanı'nda aynı saatlerde 'Rehavi Sıra Gecesi' etkinliği yapıldı. Konserin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah, Rehavi Sıra Gecesi Grubu'na plaket vererek, teşekkür etti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum