İzmir'de 5 belediye başkanı milletvekili aday adayı

    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de milletvekilliği aday adaylığı yarışı hız kazanmış durumda… İzmir’den Urla, Konak, Karşıyaka, Bergama ve Seyrek’in eski belediye başkanları aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren isimler oldu.

    İzmir'de 5 belediye başkanı milletvekili aday adayı
    21 Mart 2023 - 12:39
    Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan ve yoluna milletvekili olarak devam etmek isteyen çok sayıda isim aday adaylığı için genel merkeze başvurularını yapmayı sürdürüyor.
    Yarına kadar devam edecek olan başvurularda İzmir’den de önemli isimler yer aldı. Hali hazırda vekillik koltuğunda oturan bazı isimler başta olmak üzere PM üyeleri gibi birçok simin aday adaylığını duyururken, geçmişte görev almış belediye başkanları da vekillik için düğmeye bastı.
    Şu ana kadar Urla, Konak, Karşıyaka, Bergama ve Seyrek’in eski belediye başkanları aday adaylığı başvurusunu yaptı.



    İLÇENİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANIYDI…
    Urla Belediyesi’nde ilk kadın belediye başkanı olarak seçilen Sibel Uyar, CHP İzmir’den milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2014-2019 yıllarında CHP adayı olan aldığı yüzde 44,43’lük oyla göreve gelen Uyar’ın ismi belediye başkanlığı için de geçiyordu.




    MUTLU DA ANKARA YOLCUSU
    Bir diğer milletvekili aday adayı ise Karşıyaka’da tek dönem belediye başkanlığı yapan Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. 2014-2019 yılları arasında görev yapan Akpınar’ın belediye başkanlığı yapmak istediği kulislerde yer alıyordu. Son dönemlerde birçok toplantıda boy gösteren Akpınar, Ankara’ya giderek 14 Mayıs’taki seçimler için aday adaylığı başvurusunu 1’nci Bölge’den gerçekleştiren isimler arasına katıldı.




    10 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI
    Bergama’da 2009-2019 yılları arasında 10 yıl kesintisiz belediye başkanlığı görevi yürüten Mehmet Gönenç de milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Gönenç sonrası Bergama Belediyesi’ni AK Parti adayı Hakan Koştu kazanmıştı.  Gönenç seçim bölgesi olan 2’nci Bölge’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.




    SEYREK’TEN DE O İSİM ADAY OLDU
    Menemen'in Seyrek Mahallesi’nin ilçe olduğu süreçte belediye başkanlığı görevini yürüten Nurgül Uçar Aktuğ’da vekil aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Aktuğ, 2’nci Bölge’den aday adayı oldu.




    SEMA PEKDAŞ DA BAŞVURUYU YAPTI
    Aday adaylığı başvurusu için Ankara'ya giden bir başka eski belediye başkanı ise Sema Pekdaş. Konak Belediye Başkanı olarak 2014-2019 yılları arasında görev yapan Pekdaş da vekillik için Ankara’ya giderek başvurusunu gerçekleştirdi. 1’nci Bölge’den aday adayı olan Pekdaş, İzmir Baro Başkanlığı görevinde de bulunmuştu. (sonsöz)



     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum