İzmir'de 4 partinin adaylarından sadece biri İzmirli

    CHP İzmir'de, ittifakın 4 küçük partisinden seçilebilecek sıralarda kontenjan listesine giren isimler arasında yer alan Seda Kaya Ösen, Haydar Altıntaş, Salih Uzun ve Mustafa Bilici'nin kim olduğu merak ediliyor. İşte o isimlerin özgeçmişi.

    İzmir'de 4 partinin adaylarından sadece biri İzmirli
    09 Nisan 2023 - 12:14
    Millet İttifakı’ndaki partilerden DP, Saadet, Gelecek ve DEVA’nın CHP İzmir listelerinden aday gösterdiği 4 isimden sadece biri İzmirli. İzmirli olan DEVA Partisi’nden Seda Kaya Ösen 1. Bölge’de 6. sıradan aday yapıldı. Demokrat Parti’den Haydar Altıntaş 1. Bölge 7. sıra adayı olurken Salih Uzun 2. Bölge 5. sıra adayı oldu. Gelecek Partisi’nden aday olan Mustafa Bilici ise 2. Bölge’den 7. sıra adayı oldu.
    Kontenjan adaylarını tanıyalım:

    SEDA KAYA ÖSEN (Demokrasi ve Atılım Partisi)
    9 Eylül 1979 tarihinde İzmir’de doğdu. Orta öğrenimini 1990 – 1997 yılları arasında İzmir Amerikan Lisesi’nde tamamladı. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezuniyetinin ardından 2003 – 2005 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümünde yüksek lisans derecesi aldı. 2006 Yılının Temmuz ayında mesleki gelişim programı kapsamında ABD Cornell Üniversitesi’nde Turizm Yöneticiliği Sertifika Programına katıldı.



    2001 – 2003 yılları arasında bir reklam ajansı’nda marka temsilcisi olarak çalıştıktan sonra 2003 yılından bu yana aile şirketinde çalışmaktadır.
    2012-2016 yıllarında Ege Genç İş İnsanları Derneği ( EGİAD ) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Seda Kaya, Türkiye Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (TUGİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar Kurulu üyeliği ve en son Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmıştır.
    Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Seda Kaya, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

    HAYDAR ALTINTAŞ (Demokrat Parti)



    Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi görevini yürüten Altıntaş, aynı zamanda Demokrasi Vakfı Mütevelli Heyeti’nde yer alıyor. Balıkesir Sanayi Odası Disiplin Kurulu üyesi olan Altıntaş, Haziran 2015 seçimlerinde Balıkesir’den DP birinci sıra adayı oldu. Altıntaş, partisinde il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde rol aldı.

    SALİH UZUN (Demokrat Parti)
    1970 Kocaeli’nin Gölcük ilçesi doğumu olan siyaset bilimci, gazeteci ve politikacı. 2009 yılında kapanan Anavatan Partisi'nin (ANAP) son genel başkanı ve Demokrat Parti'nin (DP) eski genel başkanvekilidir.
    26 Ekim 2008 tarihinde Anavatan Partisi'nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan 6. Olağanüstü Büyük Kongresi sonucunda birleşmeden önce partinin son genel başkanı seçilmiştir. Hüsamettin Cindoruk ile birlikte Demokrat Parti ile Anavatan Partisi'ni birleştiren iki isimden biridir.



    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Gazi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmış, doktorasını ise; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda "Siyasi partiler ve seçim hukuku kısıtları içerisinde Türkiye'de seçim ittifakları ve alternatif ittifak modelleri" başlıklı teziyle tamamlamıştır.

    1993 - 1997 seneleri arasında Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, 2000-2002 yılları arasında Çankaya İlçe Başkanlığı, 2005-2008 yılları arasında Genel Başkan Yardımcılığı, 2008-2009 yıllarında ise Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yapmıştır.

    31 Ekim 2009 tarihinde yapılan; Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin Demokrat Parti çatısı altında birleştiği bütünleşme kongresi sonrasında Demokrat Parti Genel Başkanvekili olmuştur. Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne delege olarak katılsa da kongrenin ardından görev almamıştır.

    1993 - 1997 yılları arasında da özel bir televizyon kanalında diplomasi muhabirliği, program yapımcılığı ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu.

    1997-2000 yılları arasında ise Anadolu Ajansı yönetim kurulu üyeliği ve Anadolu Radyo ve Görüntü Hizmetleri (ARG) Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2022 yılında Türk Demokrasi Vakfı Başkanı olmuştur.
    1993-1997 ANAP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı
    2000-2002 ANAP Çankaya İlçe Başkanlığı
    2005-2008 ANAP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği
    2008-2009 ANAP Genel Başkanlığı
    2009-2010 DP Genel Başkan Vekilliği

    MUSTAFA BİLİCİ (Gelecek Partisi)
    Mustafa Bilici, 1 Ocak 1969'da Van Muradiye'de doğdu. Bağımsız Denetçi-Mali Müşavir; Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.



    Bağımsız Denetçi, mali müşavir olarak çalıştı. Mali danışmanlık yaptı. Van'da ilk yerel alışveriş merkezlerini kurdu. Sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. 24.Dönem AK Parti'den Van Milletvekilliği görevinde bulundu. Bilici, 22 Kasım 2019 yılında AK Parti'den istifa etti. 12 Aralık 2019'da kurulan Gelecek Partisi'nde Kurucular Kurulu üyesi olarak yer aldı. 
    İyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde İngilizce, Fransızca ve Farsça bilen Bilici, evli ve 3 çocuk babasıdır.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum