• Reklam

İzmir'de 37 yıllık okul yıkılıyor!

Depremde zarar gören Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler 2021- 2022 yılında eğitimlerine Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde devam edecek.

İzmir'de 37 yıllık okul yıkılıyor!
31 Ağustos 2021 - 22:08
Bahri Karataş (KHA)

İzmir'in köklü eğitim kurumları arasında yer alan Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi binası depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıyor.

Öğrenciler 2021-2022 yılı eğitim yılında Yelki Mahallesi'nde bulunan Şehit Abdulah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde devam edecek. 

30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar İlçesi açıklarında meydana gelen depremde, 37 yıl önce eğitim hayatına başlayan 60.Yıl Anadolu Lisesi binası da hasar gördü. 

Yapılan tetkikler ve inceleme sonucu düzenlenen rapor sonucu binanın eğitime elverişli olmadığı ve yıkılması gerektiği belirtildi. Bugüne kadar binlerce öğrenciyi mezun eden, İzmir'in gözde eğitim kurumu olan lise binasının yıkılma kararı daha önce okuldan mezun olan öğrencileri üzdü.

60. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri eğitimlerine başka bir lisede devam edecek.
Öğrenciler, Şehit Abdulah Olçok Anadolu Himam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler ile birlikte ayrı sınıflarda tam gün eğitim alacak. Her iki lisenin teneffüs ve yemek saatlerinin birbiriyle çakışmıyacağı belirtildi. Bazı velilerin çocuklarını okuldan kaydını başka okullara aldırdığı ve pazar günü bu konuda yetkililerin bilgilendirme toplantısı yapacağı da öğrenildi.



Okulun tarihçesi

60. Yıl Anadolu Lisesi, 1984'ten beri eğitim öğretimine devam eden, İzmir'in en iyi okullarından biridir. 2010 yılı verilerine göre YGS ve LYS sınavlarında İzmir'in en başarılı okuludur.Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Dünya Bankası arasında yapılan Türk Milli Eğitimini Geliştirme Projesi (MEGP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulan Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesine bağlı bir Müfredat Laboratuvar Okuludur. 1988 yılında 10 dairelik lojman, 1993 yılında yemekhane, laboratuvar ve çalışma odalarının bulunduğu iki katlı bir bina; 1994 yılında çok amaçlı spor salonu, 1999 yılında ise beş derslik ve kantin bulunan ek bina okul bünyesine katılmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum