İzmir'de 20 bine yakın koronalı var

    Bir ay önceki haritalarla bugünkü harita karşılaştırıldığında İzmir'de riskli bölgelerin genişlediği görülüyor.

    İzmir'de 20 bine yakın koronalı var
    29 Ekim 2020 - 13:50

    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hafta başında twitter hesabından yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de Kovid-19 tehlikesinin artarak devam ettiğini belirtti. Haritalar gösteriyor ki gerçekten durum kötü. Hayat Eve Sığar haritalarında bundan bir ay öncesine göre riskli bölgeler giderek arttı. Özellikle Konak, Buca, Gaziemir, Karşıyaka'da tehlike büyüdü. 

    İzmir'deki durum konusunda bilgi veren Köşger, şu ifadeleri kullanmıştı:

    "Örneğin İzmir'de 20 gün öncesine göre vaka sayısı 3,5 kat artmış durumda, son 10 günde ikiye katlandı. Durumun ciddiyeti artarak devam ediyor. Koronanın mutasyona uğradığı ve ölümcüllüğünün azaldığı iddiası da doğru değil. Son iki günde 15 hemşehrimizi koronadan kaybettik. Bir kez daha İzmirlileri dikkatli olmaya çağırıyorum. Uymamız gereken üç kural; maske, mesafe, temizlik. Hepinize sağlıklı günler dilerim."

    Bu uyarılara rağmen çoğu kişinin maske takmadığı, kalabalık ortamlarda bulunduğu, ootobüslerin, metronun dolu olduğu dikkat çekiyor. İzmir'de her gün 500 kişinin korno testinin pozitif çıktığı gelen bilgiler arasında. Türkiye genelinde 371 bin hasta sayısına ulaşılırken bunun 20 bininin İzmir'de olduğu öğrenildi. Ölen hasta sayısı ülke genelinde 10 bin 104 olarak açıklanırken, İzmir'de 500'e yaklaştığı bilgisi geldi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum