İzmir CHP'nin üçüncü kez yüreği ağzında

    CHP İzmir Kadın Kolları eski yöneticisi Altınay Görmüş, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatı sonrası, Salı günü yapılacak yeni başkan seçimi öncesi endişelerini kaleme aldı. İşte o yazı

    İzmir CHP'nin üçüncü kez yüreği ağzında
    22 Nisan 2021 - 23:57
    Son iki yılda İzmir CHP'nin üçüncü kez yüreği ağzında.

    Daha önce Urla'da FETÖ ilişkisi nedeniyle görevden alınan Belediye Başkanı Burak Oğuz'un yerine kayyum atanmış, Menemen'de ise hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle BaşkanSerdar Aksoy tutuklanmıştı.
    Menemen Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada kişisel çıkarları uğruna seçildikleri partiye ihanet eden meclis üyelerince Başkanlık AKP'ye geçmişti.

    Bu kez Torbalı'da dava sonucu değil, acı bir kayıp sonucu başkanlık seçimine gidilecek.

    Yıllarca CHP'ye emek veren, İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği, Belediye Başkanlığı yapan İsmail Uygur'un zamansız vefatı tüm parti üyelerini ve Torbalılı vatandaşlarımızı çok derinden üzdü. Önümüzdeki hafta yerine Belediye Başkanı seçilecek.

    Yerel yönetim seçim sürecindeki atama yanlışları Urla ve Menemen'de sandıkta kazandığımız seçimi masa başında kaybetmemize neden oldu.

    Atama sürecindeki "o yakınım, bu ortağım" mantığı, CHP kültürüne sahip olup olmadığına bakmama, liyakattan yoksun tercihler maalesef ki üçüncü kez yüreğimizi ağzımıza getiriyor.

    Umarım bu kez yönetim organları yanlışlarına son verir, Torbalı halkının tercihine saygı duyar, Torbalı'lının siyasal tercihine uygun, CHP kültürü almış, Torbalı'yı ve Torbalıları bilen/bilinen, daha önce belediye yönetiminde yer almış, deneyimli bir meclis üyesini değerli insan İsmail Uygur'un yarım bıraktığı süresini tamamlamak üzere Başkanlık makamına taşır.
    Tersini düşünmek bile istemiyorum.
    Benden söylemesi...

    YORUMLAR

    • 1 Yorum