• Reklam

İzmir, Çanakkale, Aydın'da yaşayan Romanlara ev müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 12 ili kapsayacak olan Roman vatandaşlara yapılacak özel sosyal konut projesindeki evlerin tasarımlarını paylaştı.

İzmir, Çanakkale, Aydın'da yaşayan Romanlara ev müjdesi
21 Ocak 2023 - 13:51

Dar gelirli vatandaşlara konut projesinin ardından orta gelir grubunu kapsayan sosyal konut projesi ilan edilirken, tüm bu faaliyetlere paralel olarak bir yanan da Roman vatandaşlara sağlanacak konut çalışmaları da yürütülüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roman vatandaşların yaşadığı bölgelere yönelik TOKİ eliyle yapılan konut uygulamalarına dair paylaşımda bulundu.

“Her Roman’a Bir Yuva”

Bakan Kurum, Roman vatandaşların bulunduğu bölgelerde yapılacak özel sosyal konut projesine ilişkin resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Roman vatandaşlara yönelik özel sosyal konut projesi için hızla çalışıldığını belirtti ve

“İlle de roman olsun… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışıyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız. Modern, ferah, güvenli evler…”

ifadelerini kullanarak örnek ev tasarımlarını paylaştı.

Her Roman’a Bir Yuva

Aydın

“Bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konut teslim edildi”

Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konutun “Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği” yapılan gecekondu dönüşüm (kentsel yenileme) programı dâhilinde Roman vatandaşlara teslim edildiği ve konut uygulamalarına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Her Roman’a Bir YuvaAydın

“Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” geliştirildi

TOKİ’nin sürdürdüğü kentsel dönüşüm projeleri ile İstanbul Fatih’te, Yalova Bağlarbaşı’nda, Edirne Menzilahir’de, İstanbul Çatalca’da, Bursa Mustafakemalpaşa Yenidere’de, İstanbul Sarıgöl’de “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” geliştirildiği, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Roman vatandaşlar için konutlar üretildiği vurgulandı.

Her Roman’a Bir YuvaAydın

"İzmir ve Kocaeli'de çalışmalar sürüyor"

Ayrıca İzmir’in Selçuk ilçesi Zafer Mahallesi’nde 98 konutun yapımına ilişkin projelerin bitirilerek ihale sürecine başlandığı, Kocaeli’de yapılması düşünülen 300 konutun proje tasarımlarının tamamlandığı aktarıldı.

Her Roman’a Bir YuvaAydın

İzmir'deki mahallenin yaşayan dokusunun estetik olması amaçlanıyor

Bakanlığın Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Konak İkiçeşmelik mevkiinde iki sokakta toplam 36 konutta cephe iyileştirme yapım sürecinin devam ettiği hatırlatılarak, proje kapsamında mahallenin yaşayan dokusunun estetik, canlı ve konforlu hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Her Roman’a Bir YuvaÇanakkale

"Çanakkale Arslanca'da 60 konutun proje süreci tamamlandı"

Açıklamada, Çanakkale Arslanca’da 60 konutun proje süreci tamamlanarak yapım ihalesinin gerçekleştirildiği, Edirne Keşan’da ise 120 adet konut ve 11 adet ticari birim proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Her Roman’a Bir YuvaÇanakkale

“12 ili kapsayacak”

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son olarak açıkladığı sosyal konut projesi ise 12 ili kapsayacak, "Her Roman'a Bir Yuva" anlayışıyla yola çıkılan projede başta İzmir, Edirne, Çanakkale, Aydın gibi Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde uygun ödeme imkânlarıyla ev sahibi olabilmelerinin önü açılacak. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum