İzmir Büyükşehir Meclisinden, Tunç Soyer'e 500 milyonluk kredi

    İzmir Büyükşehir Meclisinden, Tunç Soyer'e 500 milyonluk kredi

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Başkan Tunç Soyer'e yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için 500 milyon TL kredi kullanımı için yetki verildi. Soyer ayrıca, İZBAN A.Ş.'nin 100 milyon dolar kredi kullanımı ve İZSU için de toplamda 300 milyon TL kredi kullanımı için meclisten oy birliği ile yetki aldı.

    İzmir Büyükşehir Meclisinden, Tunç Soyer'e 500 milyonluk kredi
    14 Aralık 2023 - 09:41 - Güncelleme: 14 Aralık 2023 - 10:09
    İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda gerçekleştirilen oturuma Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

    500 MİLYONLUK KREDİ İÇİN SOYER'E YETKİ VERİLDİ
    Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 500 milyon TL’lik kredi talebi meclis gündemine geldi. 2023 Mali Yılı Bütçesi’den yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için nakdi veya gayrinakdi kredinin kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    İZBAN’A ÇİFTE İMZA
    İZBAN A.Ş’nin Yönetim Kurulunda, ‘Tren Setleri Kredi Yapılandırması için dilimler halinde ya da tek seferde kullanılmak üzere, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından İZBAN A.Ş lehine onaylanan 100.000.000 USD karşılığında Türk Lirası olarak kredi kullanılmasına karar verildiği, ilgili kredi limitinin kullanımı için Büyükşehir Belediyesi’nin kredinin yüzde 47’si oranında müteselsil kefil olarak kefalet imzasının alınması, kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme taahhütname ve protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması konularında ve krediye ait her türlü yazışmalarda bulunma konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önerisi de oy birliği ile kabul edildi.



    Yüzde 47’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, geri kalan payı ise TCDD’de bulunan İZBAN’da, İZBAN A.Ş’de yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında sermaye artışı yapılmasına karar verildi. Karar sonrası sermaye payını korumak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 47’lik hissesine tekabül eden 235 milyon TL’lik sermaye artışı oy birliği ile kabul edildi

    İZSU’YA 100+200 MİLYONLUK ONAY
    Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZSU Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam faiz hariç 200 milyon TL’lik gayrinakdi kredi kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulundu.

    İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün 2023 Mali yılı ve 2024 Mali yılı bütçesinde finansmanın ekonomik sınıflandırılmasında öngörülen iç borçlanma tutarını aşmamak üzere 2023 Mali yılı ve 2024 Mali yılı bütçesinde yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak amacıyla nakdi veya gayrinakdi kredi kullanmak üzere bankalardan 100 milyon TL tutarında kredinin kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi adına müteselsil kefil olmaya, tüm bu işlemler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulundu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum