İzmir Büyükşehir'den 'e-posta' uyarısı: Ekleri açmayın!

    İzmir Büyükşehir'den 'e-posta' uyarısı: Ekleri açmayın!

    İzmir Büyükşehir Belediyesi zararlı e-posta hakkında vatandaşları uyardı. Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’den Davet Mektubu” başlıklı ve ekinde “Davet mektubu.docx.z” şeklinde bir zararlı dosya olan oltalama (spam/phishing) e-postalarının gönderildiği tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

    İzmir Büyükşehir'den 'e-posta' uyarısı: Ekleri açmayın!
    06 Aralık 2023 - 12:21
    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zararlı e-postalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

    “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’den Davet Mektubu” başlıklı ve ekinde “Davet mektubu.docx.z” şeklinde bir zararlı dosya olan oltalama (spam/phishing) e-postalarının gönderildiği tespit edildiğini belirten yazıda söz konusu maillerin Büyükşehir tarafından atılmadığına dikkat çekildi. 

    Büyükşehir tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

    "İzmir Büyükşehir Belediyesine gelen ihbarlar sonucunda yapılan kontrollerde birçok özel ve/veya kamu kurum ve kuruluşuna “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’den Davet Mektubu” başlıklı ve ekinde “Davet mektubu.docx.z” şeklinde bir zararlı dosya olan oltalama (spam/phishing) e-postalarının gönderildiği tespit edilmiştir.

    Bu tür e-postaların hangi faaliyetler kapsamında gönderildiği bilinmemekte olup konu ile ilgili Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) gerekli bildirimler yapılmıştır.

    Söz konusu e-postalar kurumumuz sistemlerinden gönderilmemiştir ve tarafımızla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu tür e-postalara itibar edilmemesi ve içeriğindeki herhangi bir ekin açılmaması önem taşımaktadır."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum