• Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden uluslararası 8 Mart organizasyonu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Belçika İzmir İş Kadınları buluşması düzenlendi. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, "Kadınların ihtiyaç duyduğu politikalar kadınlarla belirlenmelidir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden uluslararası 8 Mart organizasyonu
08 Mart 2022 - 18:57 - Güncelleme: 08 Mart 2022 - 18:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Brüksel Ticaret Ataşeliği'nin organize ettiği Belçika İzmir İş Kadınları buluşması Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlendi. Organizasyona İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, Türkiye-Brüksel ve Ticaret Müşavirliği Ofisi Başkanı Stefano Missir di Lusignano, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Belçika Büyükelçisi Paul Huynen, yurt dışından gelen konuklar ve kentte ticaret hayatının içindeki kadınlar katıldı.

'ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNİ DESTEKLİYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i temsilen hem programa katılan hem de panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç yerel yönetimlerin ve devletin kadınların iş hayatında yönetici konuma gelmeleri için yürütmesi gereken çalışmalar olduğunu hatırlattı. Nilay Kökkılınç açılış konuşmasına Soyer'in sevgi ve selamlarını ileterek başladı. Kökkılınç şöyle devam etti: "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaşlaşma yolundaki devrimlerin en önemlilerinden biri olan medeni yasanın içeriğinde kendini göstermiştir. İnanıyoruz ki toplumların ilerlemesi, bir cinsiyetin diğeri üzerinde hükümranlık kurması ile değil, her ikisinin yan yana ve elbet başları dik olarak durmaları ile gerçekleşir. Bu anlamda sizleri, modern Türkiye'nin çağdaş, katılımcı ve paylaşmaya değer veren, üretken bireyleri olarak, içinde bulunduğunuz her platformda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik güçlü birer ses olmaya çağırıyor; uluslararası iş birliklerini destekliyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından 'Kadın Girişimcilere Yönelik Devlet Teşvikleri Kadınlara Destek Amacıyla Alınan Önlemler' paneline geçildi. Panelde Nilay Kökkılınç ve European Women on Boards Belçika Elçisi Chantal Vervaeke konuşmacı olarak yer aldı. Chantal Vervaeke ise kadınların iş hayatında yönetici konuma gelmesi için yürütülen çalışmaları anlattı.

Organizasyon 'Kadın Liderliği ve Yönleri' ile 'Kadın Girişimciliği ve Kültürlerarasılık' başlıklı panellerle devam etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum