• Reklam

İzmir bu yıl 5 milyon turist bekliyor

İZMİR'de, '18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü' kapsamında düzenlenen 'İzmir Müzesi Cam Eser Koleksiyonu Üzerine Bir Çalışma' konferansında konuşan İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir turizminde ilk 4 ayda geçen yıla göre yüzde 20 artış yaşandığını belirtip, "Müzelerimizde de ilk 4 ayda yüzde 56 artış var. Geçen yıl 3.5 milyonla kapatmıştık. Bu sene 5 milyonu geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.

İzmir bu yıl 5 milyon turist bekliyor
18 Mayıs 2023 - 17:35 - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 - 17:41

İzmir'de, '18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü' kapsamında İzmir Müzesi ev sahipliğinde 'İzmir Müzesi Cam Eser Koleksiyonu Üzerine Bir Çalışma' konusunda konferans düzenlendi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenker Atila ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Gürler, cam eserleri hakkında sunum yaptığı konferansa İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve vatandaşlar katıldı.

TEKEL BİNASI ASRIN PROJESİ OLDU

Konferansta konuşan İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Alsancak Tekel Binası İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nın asrın projesi olduğunu söyledi. Karaçanta, "Tekel Binası, İzmir'de asrın projesi olduğunu söyleyebilirim. 7 bin 200 metrekare kapalı alanı olan etnografya müzesi, resim heykel müzesi, kütüphane, 0-6 yaş grubu, 7-17 yaş grubu, yetişkinler ve Türkiye'de ilk olan ihtisas kütüphanesi var. Ayrıca sanat etkinliklerinin yapıldığı alanlar, sanat sokağı yapıldı. 6 dükkanımızı sanatçılarımıza kiraya verildi. Açık hava sinemamız var. Tekel Binası, bir kültür kompleksi açtık. Birgi Çakırağa Konağımız açıldı. Efes'te dijital müzemiz var. Türkiye'de bir ilk olacak. Çalışmalarımız devam ediyor, en hızlı şekilde açacağız. Tire ve Bergama müzelerimizin proje çalışmaları devam ediyor" dedi.

İZMİR TURİZMİNDE YÜZDE 20 ARTIŞ VAR

Turizm ve müze ören yeri ziyaretçi sayılarındaki artışları dikkat çeken Karaçanta, İzmir'de yılın ilk 4 aylık verilerine turizmde yüzde 20, müze ziyaretlerinde yüzde 56 artış olduğunu belirtip, "Turizmde girişlerde geçen seneye göre yüzde 20 artışımız var. Müzelerimizde ilk 4 ayda yüzde 56 artış var. Geçen yıl 3.5 milyonla kapatmıştık. Bu sene 5 milyonu geçeceğimizi düşünüyorum. Kruvaziyer gemilerimiz geliyor, turist sayılarımız artıyor. Her şey yolunda gitmeye devem ediyor" diye konuştu.

İZMİR MÜZESİ SALONLARI YENİLENECEK

Alsancak Tekel Binası İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda arkeoloji ve etnografya müzesi yapıldığını aktaran İzmir Müzesi Müdürü Cengiz Topal ise, Kültürpark Fuarı içinde yer alan Tarih Sanat Müzesi ve İzmir Müzesi salonlarında yenile çalışmaları yapılacağını söyledi. Yeni dönemde yeni sergi salonlarını açmak istediklerini aktaran Topal, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

VATANDAŞLAR MÜZE VE ÖRENYELERİNİ ÜCRETSİZ GEZDİ

İzmir'de, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle müze ve ören yerleri ziyaretçi akınına uğradı. Uluslararası Müzeler Günü kapsamında vatandaşlar, müze ve ören yerleri ücretsiz olarak gezerken, müze yetkililerince eserler hakkında bilgi aldı.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum