İzmir Başsavcısı gündem oldu

    İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre hakkında Odatv’de bir başsavcı adına kayıtlı telefonun, FETÖ'nün gizli haberleşme yöntemi olarak kullandığı ankesör aramasında çıktığı ifade edilmesi sonrasında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma başlattı.

    İzmir Başsavcısı gündem oldu
    01 Ekim 2021 - 12:38

    “Büyük bir ilin Başsavcısı ankesörlü ardışık aramaya takıldı” haberi gündem oldu. Herkes “O başsavcı kim diye sorarken” haberi ilk yapan Odatv, başsavcıya ulaşarak “ankesöre takılan numaranın size ait olduğu söyleniyor. Doğru mu?” diye sordu.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, açıklama yapamayacağını söyledi.

    Ama yakın çevresine “Yargı içindeki bir grup bana operasyon yapıyor” diye konuştu.

    Bugüne kadar sessizliğini koruyan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ise haberlerin ardından harekete geçti.

    HSK'nin, haberlerin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcısı hakkında inceleme başlatarak müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

    NE OLMUŞTU

    Odatv büyük bir ilin başsavcısının adına kayıtlı telefon hattı “ankesörlü ardışık aramaya” takıldığını yazmıştı.

    Ardışık aramaları gösteren belgede başsavcının adına kayıtlı olan hattın 22 Temmuz 2016’da yani darbe girişiminden bir hafta sonra Ankara’daki bir büfenin telefonundan iki kez arandığı tespit edildi. Aynı gün yapılan iki görüşmenin 56’şar saniye olduğu görüldü.

    BAŞSAVCI KONUŞTU

    Odatv’nin haberinden sonra adı geçen savcının İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre olduğu iddia edildi.

    Odatv, Başsavcı Kamil Erkut Güre’ye ulaşarak iddiaları sordu. Başsavcı açıklama yapamayacağını söyleyerek “Bu iddialara yanıt vermeyi bile kendime zül görüyorum. Konuyu sormak için aramanıza teşekkür ederim" dedi.

    Ancak Başsavcı yakın çevresine konuya ilişkin önemli bilgiler verdi. Güre, “Adalet Bakanlığı içinde bir yapı var ve o yapı bana operasyon yapıyor” dedi.

    İzmir’de başsavcıya yakın savcılık kaynağı şunları söyledi:

    “Diyarbakır’da FETÖ ile mücadelede başarılı olduğu için İzmir’e alındı. Yargı içerisindeki bir grup kendi adamları olmadığı için istemedi. İlk olarak geçen yıl kararname öncesi Antalyalı bir kuyumcu üzerinden haber yapıldı. Bu yıl yine kararname öncesi 22-26 Temmuz 2016 tarihlerinde ankesörden arandığı ve 56-58 sn konuşma yapılan HTS kaydı ve FETÖ itirafçısı bir şahsın, başka bir kişinin kendisine başsavcının da toplantılarda yer aldığını söylediğine ilişkin ifadesi basına verildi. Başsavcı hakkında benzer iddialar 2017 yılında da gündeme getirilmiş ancak Adalet bakanı tarafından itibar edilmemiş. Başsavcı hakkında HSK veya başkaca idari ve adli kurum tarafından yürütülen hiç bir soruşturma ve kovuşturma yok. Yayınlanan belge ankesör havuzundan alınma değil ve formatı ankesör soruşturmalarında kullanılan bir format değil.”


    YORUMLAR

    • 0 Yorum