İzmir Barosu'na MHP'li vekilden tepki

    MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Barosu hakkında açıklamalarda bulundu.

    İzmir Barosu'na MHP'li vekilden tepki
    29 Ekim 2021 - 18:16
    Anayasa Mahkemesiyle ilgili açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterip hukkukun harekete geçmesini isteyen İzmir Barosu, MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu'nun hedefindeydi. Prof. Dr. Kalyoncu sosyal medya hesabından İzmir Barosu'yla ilgili şu paylaşımı yaptı:

    İzmir Barosu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesinin kararları dolayısıyla yaptığı yerinde uyarıya suç yakıştırması yapan bir açıklama ile sahneye çıkmıştır.

    Baro yönetiminin 29 Ekim gibi günlerde "Cumhuriyet değerleri ve Atatürk" maskesi ardına saklanıp her fırsatta terör, bölücülük ve ahlâkî yozlaşmayı desteklediği gerçeği kamuoyunca bilinmektedir. Bugün de değişen bir şey yoktur. Sadece Anayasa Mahkemesini koruyor, hukuktan konuşuyor görüntüsü ile ihanete perde çekmeyi sürdürüyor. 

    İzmir Baro başkanı AYM’ye kendince akıl öğretip, ayar veriyor. Kaldı ki bizce Baronun derdi Anayasa Mahkemesini korumak değil, Türk Dünyasının Bilge Liderine çemkirmeye yeltenmektedir.  Haddini aşan bu girişim bir yerlere mesaj vermektir. Baro başkanı siyasetin içinde yer almak ve birilerinin gözüne girmek için her türlü hadsizliğe başvurmaktadır.

    Baronun bu tür tutumlarına karşı sağduyu sahibi vatansever üyelerini, kendilerine yakışan bir yönetimi iş başına getirmesi yönündeki daha önce yaptığımız çağrımızın isabeti ortaya çıkmıştır.
    İzmir Barosu kendisine çeki düzen vermelidir.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum