soğuk hava dalgası geliyor

    İzlanda'dan soğuk hava dalgası geliyor: Meteorolojiden 16 il için fırtına uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürüğünü'nün son tahminlerine göre haftanın ilk günü batıda yağışlar devam edecek, yarın ise soğuk hava etkisini iyice gösterecek. Bugün 16 derece olan sıcaklık 9 derece birden düşecek. İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgası beraberinde kar yağışını da getirecek. MGM tarafından bugün 16 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

    İzlanda'dan soğuk hava dalgası geliyor: Meteorolojiden 16 il için fırtına uyarısı
    08 Ocak 2024 - 09:56
    SICAKLIK 9 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
    İzlanda üzerinden soğuk hava dalgası geliyor. Bu soğuk hava beraberinde kar yağışını da getirecek. 

    Soğuk hava dalgasının 4 gün devam edeceğini söyleyen NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "İstanbul’da kar yok ama soğuk etkili olacak. Bu soğuk hava İzlanda üzerinden geliyor. Kardan daha çok kuvvetli yağmur konusunda uyarı yapmamız gereken yerler var. İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun yağış var yine. İstanbul’da yarın sıcaklık 4-5 derece hissedilecek poyraz nedeniyle. Ayın 17-18'ine kadar soğuk devam edecek. Ankara’da da yarın su baskınları yaşanabilir. Lodosla birlikte gelen bir yağış var." değerlendirmesinde bulundu.


    İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI? 
    İstanbul'da Salı gününden itibaren şiddetli poyraz ile birlikte sulu kar beklendiğini söyleyen Çalışkan, "Gündüz saatlerinde yağışlar hep yağmur şeklinde ama geceye doğru kara dönmeye başlayabilir. Çarşamba günü hava daha soğuk olacak. İstanbul’da yarın akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle sulu kara dönüşebilir. " dedi.

    İzlanda'dan soğuk hava dalgası geliyor: Meteorolojiden 16 il için fırtına uyarısı - 3
    "YAĞMUR KARA DÖNECEK" 
    Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya'da ise yağmur kara dönecek. Çalışkan, "Salı günü gündüz saatleride yağışlar çoğunlukla yağmur şeklinde. Karadeniz'de de İç Anadolu'da da kuvvetli de yağacak ancak Salı günü geceye doğru havanın soğumasıyla birlikte Salı gecesi ve Çarşamba günü Karadeniz'de İç Anadolu'da kara dönmeye başlayacak. Ayrıca Trakya Çanakkale yükseklerinde bu fırtınanın gücüyle yağışlar kar şeklinde olacak. Salı öğleden sonra ve perşembe daha çok kuru soğuk olacak." uyarısında bulundu.

    BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

    HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren Marmara'da 4 ila 6 derece azalacağı tahmin bekleniyor.

    RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde, yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde, yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
    MGM tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir,  Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu kuvvetli yağış  ve rüzgar uyarısı yapıldı.

    MARMARA
    Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat), yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-70) olarak eseceği tahmin ediliyor.

    EDİRNE °C, 13°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

    İSTANBUL °C, 16°C

    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

    KOCAELİ °C, 17°C

    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

    TEKİRDAĞ °C, 16°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

    EGE
    Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

    A.KARAHİSAR °C, 11°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

    DENİZLİ °C, 15°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

    İZMİR °C, 17°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah ve yarın (Salı) gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    MUĞLA °C, 11°C

    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah ve yarın (Salı) gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum