• Reklam

İZDO, Karaburunlu öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) Toplum, Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu, Karaburun Belediyesi’nin desteğiyle Karaburun’daki okullarda çocuklara yönelik çalışma gerçekleştirdi.

İZDO, Karaburunlu öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi
26 Kasım 2022 - 14:21 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 14:29
Ağız ve Diş Sağlığı Haftasıkapsamında gerçekleştirilen iki ayrı etkinlikte yaklaşık 650 öğrenciye ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verildi.
2 gün süren eğitimlerin ilk gününde dişhekimleri Melis Daraoğlu Gürel, Ümran Kaya, Ahmet Özdikmenli, Hülya Doyurum, Olcay Tuna ve Emine Akgün, Karaburun Belediyesi Eğitim Koordinatörü İclal Sarıyılmaz ile birlikte Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Karaburun Belediyesi Çocuk Konukevi’nde 350 öğrenciye; ikinci gününde ise diş hekimleri Melis Daraoğlu Gürel, Ahmet Özdikmenli, Özlem Abana, Filiz Tezgel ve Dila Naz Yiğitalp, Karaburun Belediyesi Eğitim Koordinatörü İclal Sarıyılmaz ile birlikte Mordoğan İmam Hatip Ortaokulu, Karaburun İlkokulu, Karaburun Ortaokulu’nda yaklaşık 300 öğrenciye ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin ağız ve diştaramalarını gerçekleştiren diş hekimleri, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Eğitimin sonunda, öğrencilere diş macunu, Cesaret Diploması ve Aile Bilgilendirme Belgesi verdi.

TARAMALAR DEVAM EDECEK

Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Dişhekimleri Odası Saymanı Melis Daraoğlu Gürel, yapılan taramaların ardından ilçeyi yeniden ziyaret edeceklerini ve çalışmaların sonuçlarını kontrol edeceklerini, başka ilçe belediyelerden talep gördüklerini ifade etti.
Dişhekimleriyle bir araya gelen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da, çalışmaları yakından takip ettiklerini, ağız ve diş sağlığının diğer hastalıklarla yakından ilgiliolduğunu, bireylere küçük yaşta ağız ve diş sağlığı hakkında bilinçlendirmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum