• Reklam

İZBAN'da eylem

İZBAN'da yaşanan arıza sebebiyle gerekli açıklama yapılmaması üzerine vatandaşlar Halkapınar'da saatlerde mahsur kaldı. Yaşanan duruma tepki gösteren bir vatandaş, "trenden inmeyin" diyerek İZBAN yönetimine sitem etti.

İZBAN'da eylem
05 Ocak 2023 - 12:54

İzmir’in en önemli toplu ulaşımlarından birisi olan İZBAN’da, Menemen- Cumaovası seferinde Halkapınar durağında yolcular indirilerek trenin seferinin  değiştirilerek Aliağa yönüne döneceği anonsu yapılmasının üzerine yolculardan tepki geldi.

İnmeyin, boyun eğmeyin

Bir vatandaşın, "Sürekli aynı olay oluyor, bugün kaçıncı oldu, tepki gösterin inmeyin, boyun eğlemeyin" demesi üzerine vatandaşlar İZBAN’a tepkiler göstererek şikayetlerini dile getirdi. Durumu önlemek ve olayı sakinleştirmek üzere güvenlik görevlileri devreye girdi. Güvenlik görevlileri ile vatandaş arasında kısa gerilim yaşanmasının ardından, tekrar edilen anonsla trenin güzergâhının tekrardan Cumaovası yönüne doğru hareket edeceğini bildirilmesi üzerine vatandaşlar "oyun mu oynuyosunuz" diyerek tepki gösterdi. Tekrardan trenin boşaltılmasını isteyen yetkililer, Alsancak ve Hilal duraklarında yaşanan arızadan kaynaklı, bu duraklara uğramadan doğrudan Cumaovası durağına devam edeceği diğer gelecek olan trenlere binilmesi için uyarı anonsu yapıldı. Gelen trenlerin de aynı şekilde Alsancak ve Hilal duraklarına uğramadan sefere devam edileceği bildirilmesi üzerine vatandaşlar, "bizimle oyun mu oynuyorsunuz? Bütün millet işe geç kaldı, her gün bu olaylar olmak zorunda mı?" gibi sitemde bulundu.

Arızadan kaynaklı seferler iptal

Duruma tepki gösterilmesinin ardından İZBAN görevlileri tarafından bir anons yapılarak, Alsancak ve Hilal duraklarında arızadan kaynaklı geçici süre sefer hizmeti verilmeyeceğini ulaşım için farklı alternatifleri kullanınız duyurusu yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum