İYİ Parti İzmir vekiline partilisi 'küstah' dedi

    İYİ Partili Aytun Çıray ile Uğur Poyraz arasındaki kavga sertleşiyor. "Acemi siyasetçi" diyen Çıray'a, Poyraz'dan "Küstah" yanıtı.

    İYİ Parti İzmir vekiline partilisi 'küstah' dedi
    07 Mayıs 2023 - 15:10
    İYİ Parti milletvekili adaylığından çekilen Aytun Çıray, İYİ Parti listelerinden aday gösterilen İdris Naim Şahin’le ilgili sözleri nedeniyle partinin Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz'a sert çıktı. 

    Uğur Poyraz Sözcü TV'de Simge Fıstıkoğlu moderatörlüğünde yayınlanan Büyük Satranç Tahtası programında Sözcü yazarları Uğur Dündar ve Aytunç Erkin'in sorularını yanıtladı. Dündar, Program konuğu Uğur Poyraz'a eski İçişleri Bakanı ve İYİ Parti Ordu 1 Sıra adayı İdris Naim Şahin'le ilgili soru yöneltti.

    Poyraz’ın bu soruya verdiği cevabı, Aytun Çıray, sosyal medya hesabından paylaşarak, “İdris Naim Şahin'i korumaya alırlarken AKP hukukunu savunuyor. ‘Hakkında dava açılmadı’ diyor. Hukuk olsaydı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘Hak, hukuk, adalet’ diye yürür müydü? İlker Başbuğ hapsedilebilir.. Ali Tatar ölür müydü? Bu mantıkla nasıl hesap sorulacak? Hukukmuş! Ayıp” sözleriyle eleştirdi. 

    AYTUN ÇIRAY: ACEMİ SİYASETÇİ
    Bu paylaşımın altına bir sosyal medya kullanıcısının, “Vekilim iyi partide ne zaman yukarı doğru bir ivme kazansa hemen bir şey yapıştırıyorsunuz” şeklinde yorum yapması üzerine Aytun Çıray ise, “Ben mi? Yukarıdaki konuşma benim değil. Acemi siyasetçinin” şeklinde cevap verdi.

    “SON DERECE KÜSTAH”
    Çıray’ın bu cevabı Uğur Poyrazı kızdırdı. Poyraz da bu yanıtı alıntılayarak Aytun Çıraya şu yanıtı verdi:
    “Bu size göre profesyonel bana göre iç dünyanızı da yansıtan son derece küstah paylaşımınızı yeni gördüm. Siyaseti geçim kaynağı ve meslek olarak görmek yerine asıl mesleğimde uzmanlaşmayı tercih ettim. Siyasette profesyonel olmak eğer sizi tanımlıyorsa benim için acemi olmanın bir mahsuru yok. Zira sizde gördüğüm durumu profesyonellik değil en kibar haliyle, bencillik ve ihtiras olarak tanımlayabilirim.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum