İyi Parti İzmir karıştı! Başkandan şikayet mektubu

    İYİ Parti İzmir'de Milletvekili Aytun Çıray'ın adaylıktan istifa etmesinin nedeni olarak gösterdiği temayül kaosu yaşanıyor. İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, milletvekili aday adayları için düzenlenen temayül yoklaması sürecinde yaşananlarla ilgili Genel Merkez’e rapor sundu. Raporda temayül yoklamasının sağlıksız yürütüldüğü, mükerrer oyların kullanıldığı ve bazı aday adaylarının oyları satın aldığını ileri sürüldü.

    İyi Parti İzmir karıştı! Başkandan şikayet mektubu
    09 Nisan 2023 - 11:42
    İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’ndan aday adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak yapılan temayül yoklaması ile ilgili olarak İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İl Sekreteri Mehmet Efe ve İl Teşkilat Başkanı Tuncer Kılıç imzasıyla genel merkeze rapor yazıldığı ortaya çıktı.

    Raporda il başkanlığı seçiminin ardından yeni il yönetimine muhalefetin sürdüğü ve bu muhalefetin temayül yoklamasında da kendisini gösterdiği aktarıldı. Raporda aktarılan bilgilere göre temayül yoklaması sürecinde kasten üye çalışmalarının yapılmadığı, temayük yoklamasında oyların satın alındığı ve blok oy kullanımının yapıldığı, ayrıca mükererre oy kullanımının da söz konusu olduğu aktarıldı. Diğer yandana  il yönetiminin başarısız olması için faaliyetler yürütüldüğü ve 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından olağanüstü bir il kongresi yapılması için çalışmalar yürütüldüğü aktarıldı.
    Raporda şunlara yer verildi:

    “İzmir ilimizde 02 Nisan 2023 Pazar günü Mv Aday Adayı temayül yoklaması il başkanlığımızın yoğun çaba ve gayretleriyle 1 ve 2'nci seçim bölgesinde (toplam 4 sandık alanında) başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

    Temayül yoklamasında bazı ilçe başkanları ile yönlendirdikleri yönetici ve üyeleri tarafından ön seçim yoklamasının huzurunu bozmaya, parti içi hiyerarşiyi sekteye uğratmaya ve nihayetinde il yönetimimizin başarısız olmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

    1'nci Seçim Bölge temayül yoklamasında, Konak İlçe Başkanı Coşkun TATAR, Buca ilçe Başkanı Gamze Bilge TORUN, Karabağlar ilçe Başkanı Aysel Yavaş ERSÖZ, Balçova ilçe Başkanı Hicran HEZÜR ve yönetimindeki bazı yöneticiler ile ilgili yaşanan sorunlar ile ilgili gözlem ve değerlendirmemiz aşağıda sunulmuştur.

    1. Anılan ilçe Başkanları tarafsız olmaları gerekirken taraf oldukları Mv. aday adayları için kendi belirledikleri üyeleri taşıyarak bazı aday adaylarına haksız avantaj sağlanmasına neden olmuş ve temayül yoklamasının meşruiyetine gölge düşürmüşlerdir.

    2. Seçim salonunda genel merkez temsilcisi, il yöneticileri ve divan görevlilerin defalarca ikaz ve uyarılarına rağmen, bu ilçe başkanları ve yanındaki yöneticiler pervasızca ve militanvari davranarak olay çıkmasına ortam hazırlamış ve kargaşa çıkmasına neden olmuşlardır. İl yöneticilerinin sağduyusu sayesinde olaylar engellenmiş ve olayların yatışması sağlanmıştır.

    3. Konak ilçe üyesi ve Mv. Aday Adayı olan Sn. Gökhan UYSAL'ın partimize kayıt yaptığı üyelerin Konak İlçe Başkanlığınca kasten kaydedilmediği, böylelikle söz konusu Mv. Aday Adayının ön seçime az üye getirebildiği bilgisi Gökhan Bey’den alınmıştır.

    4. Özellikle bu ilçe başkanları ve belirlediği kişiler il başkanlığımızın bütünleştirici ve iyi niyet gayretlerine rağmen sürekli olarak il başkanlığı otoritesinin zayıflatma girişimlerini her fırsatta uygulamaktadırlar. İYİ Parti’nin menfaatleri yerine kendilerinin daha önceden oluşturdukları teşkilatlarına, şahsi menfaatlerine ve kişilere göre taraflı çalışmaktadırlar. Bütün bu kışkırtıcı ve provokatif faaliyetler üs akıl ve tek merkez tarafından yönetildiği değerlendirilmektedir.

    5 2’nci seçim bölgesinde de 1’inci seçim bölgesinde yaşananların yaşandığı tarafımıza bildirmiştir Bunların yanında bazı aday adaylarımız için mükerrer oy kullandırıldığı, bazı adaylanmız ile diğer aday yakınları arasında tartışmaların yaşanmasına neden olduğu bildirilmiştir.

    6. İzmir gibi Türkiye'nin 3'üncü büyük şehrinde 30.000’e yakın üyesi olan İYİ Partimizin çok az bir katılımla (%20) temayül yoklamasının gerçekleşmesi, kullanılan oyların da bir çoğunun Mv. Aday Adaylanı tarafından satın alınması ve blok oy olarak yönlendirilmesi, seçim sonucunda ortaya çıkan Mv. Aday Aday sıralamasının her iki seçim bölgemizde de ilimizdeki üyelerimizin iradesinin sandığa yansıtılması bazında gerçeği yansıtmadığı değerlendirilmektedir.

    Sayın Genel Başkanımız;

    İl yönetimine geldiğimiz günden bu güne kadar geçen süreçte maalesef ilçe teşkilatlanmızın bazılarının kendi içlerinde ikiye hatta üçe bölündüğü tarafımızca tespit edilmiştir. Milletimizin ve partimizin menfaatleri yerine kişisel çıkarlar ön plana çıkmıştır. İl Kongresi’nde kaybeden ilçe yönetimlerinin il başkanlığımıza karşı is yavaşlatan, üye seçmen iradelerine karşı muhalif tavır, otoriteyi zayıflatıcı ve itibarsızlaştırmak amacıyla faaliyetler yürütmektedir. Hatta adı geçen söz konusu muhalif kişiler il başkanlığımız içinde farklı iki parti gibiymişiz gibi hareket etmektedirler.

    Ayrıca, 14 Mayis 2023 Pazar günü yapılacak seçim sonrasında seçim sonuçlan ne olursa olsun İzmir İl Kongresi’nin tekrar yapılması maksadıyla dilekçelerin toplanmaya başlandığı, gizli faaliyetler yürütüldüğü, geçmiş dönem muhalif il yöneticisi ve muhalif ilçe başkanlarını konsolide edilmektedir. Bu kapsamda sürekli toplantılar yapıldığı, bu yönde muhalif ilçelerin il delegeleri ile görüşüldüğü, tüm bu faaliyetlerin partimizin büyük kongresi öncesi yapılacağı ve en yüksek perdeden dillendirildiği bilgisi alınmıştır”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum