İtfaiye dalgıçlarına kurbağa adam eğitimi

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı görev yapmakta olan, Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Birimi dalgıçları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kurtarma ve Su altı Komutanlığı'nda verilen "Kurbağa Adam" kursuna katıldılar.

    İtfaiye dalgıçlarına kurbağa adam eğitimi
    05 Ocak 2022 - 18:14
    Kursa katılım şartı olarak belirlenen 3bin metrenin 14 dakikadan daha kısa sürede koşulması, dakikada 35 şınav, 40 mekik, 4 barfiks ve 150 metre 3:30 dakikanın altında yüzme becerilerini gösteren dalgıçlar kursa katılmaya hak kazandılar. Beykoz İstanbul'da yer alan Su Altı Eğitim Komutanlığında başlayan kurs 8 hafta sürdü.
     
    Kursun ilk 3 haftasında teorik eğitim alan dalgıçlar, bu sürenin sonunda girdikleri yazılı sınavdan başarılı olarak eğitimin ikinci aşaması olan dalış safhasına geçtiler.
    5 hafta süren dalış eğitimlerinde Yenikapı'da ve Beykoz'da toplam 25 saat dalış icra eden dalgıçlar, eğitimlerini konusunda özel ihtisas sahibi Kurtarma ve Su altı Komutanlığı mensubu Kurbağa Adam eğitmenlerinden almış olup, eğitimin son haftasında İstanbul boğazında yapılan derin dalışlar ile Ekip Amiri Erman Karademir, Halit Volkan Soyseçkin ve Abdülkadir Köse eğitim programlarını başarıyla tamamlayarak "Kurbağa Adam" sertifikalarını almaya hak kazandılar.



    İzmir İtfaiyesi İnciraltı Su Altı ve Su Üstü Kurtarma Grub binasını, Daire Başkanı İsmail Derse ve Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu bilgi alışverişi için ziyaret ettiler.

    Su Altı Arama Kurtarma Ekip Amiri Erman Karademir, İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı adına Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan aldıkları plaketi takdim etti.

    Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, alınan eğitimin kuruma yapacağı katkıyı belirtip, personeli kutladı.
     
    Askeri disiplin gerektiren kurbağa adam eğitimini, zorlu süreçlere rağmen başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan personellere teşekkür eden İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, eğitimin kurumsal faydalarına değindikten sonra "Gönül ister ki hiç kimsenin kurtarma görevi gerektiren zor durumlara düşmesini istemeyiz ama hazırlıklı olmalıyız. Arkadaşlarımızın görevleri esnasında, iş güvenlikleri ve sağlıkları birinci önceliğimizdir. Ardından kurtarma ve diğer görevlerimiz gelmektedir. İzmir İtfaiyesi kendisini sürekli geliştiren bir kurumdur. Sadece yerel değil, ulusal ve uluslararası faaliyetlerimiz de vardır. Bu nedenle gelişmeleri yakından takip etmek ve diğer kurumlarla koordinasyon yeteneğimizi aktif tutmak için sürekli öğrenme ve gelişim peşindeyiz. Personelimizden de bunların bilincinde hareket etmesini istiyor ve kendilerini sürekli geliştirmelerini teşvik ediyoruz" dedi.
     
    Kurbağa Adam kursu nedir?
    Kurbağa adam, taktik kapasitede aletli dalış ve su altında yüzme eğitimi almış kişidir.
    Asker ve Polis dalgıç ekiplerinin yanında ülkemizde Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca onay verilen kurumların fiziksel ve zihinsel uygun yeterlilikteki personeli bu eğitime alınmaktadır.
    Kurbağa adamlar farklı dalış ekipmanları ve sualtı araçları kullanabilirler. Görev olmasa bile her gün dalış gerçekleştiren ekipler, boğulma vakaları, kayıplar, deniz kazaları gibi su altında ileri arama kurtarma faaliyetlerine  yönelik çalışma yapıyorlar.

    Eğitim Konuları
    Kurbağa Adam Eğitim Kurslarında; çeşitli dalış ekipmanları kullanarak  gece ve gündüz şartlarında denize olan yatkınlık arttırılır.
    İzmir İtfaiyesi Dalgıçları, “dalış organizasyonu ve planlaması” altında denizde ileri dalış teknikleri arama kurtarma teknikleri olarak; “dalış fiziği ve prensipleri”, “dekomprasyon”, “yinelenen dalış ve irtifa dalış usulleri”, “hava devreleri”, “kompresör kullanımı”, “dalış anatomisi ve fizyolojisi”, “dalış hastalıkları ve kazaları”, “basınç odaları teorisi”, “denizde hayat kurtarma ve ilk yardım” konularında becerilerini geliştirdiler.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum