İTB Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı faaliyete geçti

    EĞİTİM faaliyetleri başta olmak üzere tarım ile bağlantılı sektörlerde gelişimi hedefleyen İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV),  Türkiye'deki ticaret borsaları arasındaki ilk borsa vakfı olma özelliği ile resmen faaliyete geçti.

    İTB Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı faaliyete geçti
    29 Nisan 2022 - 19:25 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 19:25

    İTB'nin Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) faaliyete geçti. Kuruluşu 19 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, Mütevelli heyetini borsanın tüzel kişiliği ile birlikte borsa meclis üyelerinin oluşturduğu vakfın 'İlk Mütevelli Heyet Toplantısı' geçen salı günü yapıldı. Toplantıda mütevelli heyet toplantı başkanı ve üyelerinden oluşan divan oluşturulduktan sonra, vakfın görev dönemi içindeki çalışmalarını yürütmek üzere yönetim ve denetim kurullarının seçimi yapıldı. Meclis üyelerinin oylarıyla belirlenen seçim sonucunda İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz Divan Kurulu Başkanı, Başkan Yardımcısı Güngör Şarman Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, Borsa Meclis Katip Üyesi Gürkan Gürel ile Meclis Üyesi Tolga Uğurel de katip üye seçildi. Vakfın asil yönetim kurulu; İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli vakfın da yönetim kurulu başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise İTB yönetim kurulu başkan yardımcıları Ercan Korkmaz, Bülent Arman, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu ve Barış Kocagöz'den oluştu. Asil denetim kurulu üyeleri ise yönetim kurulu üyeleri Sonnur Kırmızıoğlu, Bülent Uçak ve Umut Okan oldu.

    İTB ve aynı zamanda BORSAV'ın ilk Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Bugün, İzmir Ticaret Borsası olarak yine bir ilke imza atmış olmanın gururuyla bir aradayız. Uzun zamandır büyük bir titizlikle hazırlıklarını sürdürdüğümüz BORSAV'ın kuruluşunu tamamladık. Vakfımızın kuruluşu 19 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı ve BORSAV, ülkemizde ticaret borsaları arasındaki ilk borsa vakfı olma özelliğiyle resmen faaliyete geçti. Tüm meclis üyelerimiz vakfımızın mütevelli heyetini oluşturuyor. Bunun yanı sıra yönetim ve denetim kurullarımızı da oluşturduk. Seçilen tüm arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

    Vakfın temel amacının başta üye eğitimleri, tüketici eğitimleri, mesleki eğitimler, tarımla ilgili üretim ve teknoloji eğitimleri, gastronomi eğitimleri olmak üzere tarım ve bağlantılı sektörlerde İzmir Ticaret Borsası üyelerinin ve toplumun gelişimini sağlamak olduğuna değinen Işınsu Kestelli, "Uzun vadede de bir tarım üniversitesinin kurulmasına öncülük etmek istiyoruz. BORSAV, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, Ege Gastronomi Projesi ve daha önce kurduğumuz iştirak şirketlerimiz ile Borsamızın bütünleşik eğitim faaliyetlerinin tek çatı altında yürütülmesini de kolaylaştıracak. Bunun yanı sıra tarımda çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, tarım ürünlerimizin markalaşması, ekonomik değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar da BORSAV'ın faaliyet alanları arasında yer alacak" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum