• Reklam

İsyan ettiren ölümler!

İzmir’in Menemen ilçesinde son dönemde yaşanan köpek ölümleri hayvanseverleri isyan ettirdi. Konuya çözüm bulunması için tüm sorumlulara çağrı yapıldı.

01 Şubat 2021 - 19:59 - Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 20:25
Menemen’de sokak sokak, dağ bayır gezerek hayvanları besleyen, yaralıların, hastaların bakımlarını yaptıran özel okul ortağı, emekli öğretmen Akın Usanmaz öncülüğündeki bir grup hayvansever son dönemde ölümlerin artması üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den randevu istedi. Hayvanların özellikle de yavru köpeklerin öldüklerini gören hayvanseverler, çözüm bulunmasını isterken bir yanda da yiyecek dağıtımını sürdürdü. Ancak Emiralem mahallesinde gördükleri manzara sonunda da isyan ettiler.



6 tane yavru köpeğin soğuktan donarak öldüğünü gören Akın Usanmaz ve hayvanseverler, “Artık harekete geçilsin. Bir yanda sokak hayvanlarının sokaklarda arttığından yakınan, bunların saldırısına uğradığını belirten vatandaşlar, diğer yanda tüfekle vurulan, zehirlenen, katledilen, işkence edilen canlar. Çözümü belli” dediler.



15 yıldır yağmur, çamur demeden gönüllülerin yardımıyla sokak hayvanlarını beslediklerini söyleyen Usanmaz, “Günde 300 hayvana yiyecek veriyoruz. Ama artık başedemez olduk. O kadar çabuk çoğalıyorlar ki her sokakta 5-10 hayvan var. Köylere gidiyoruz, köylü bize kızıyor. Beslemeyin, tavuklarımızı parçalıyor diyor. Hatta çoğu yerde vurulmuş hayvanlar görüyoruz. Geçen hafta 7 yavru köpeğin donarak öldüğünü gördük. Anne sütü alamıyorlar, güçsüz düşüyorlar. Şimdi de 6 yavru köpeği birbirine sarılmış donarak ölmüş halde bulduk. Yazık değil mi bu canlara” diye konuştu.



Hayvansever Burcu Seçer de belediyelerin, hükümetin artık çözüm için ciddi adım atması gerektiğini dillendirdi. Seçer, “Hala randevu alamadık. Derdimizi anlatacak merci arıyoruz. Lütfen bu trajediye son verilsin. Acılar çekiliyor, yüreğimiz yanıyor. Ciddiyet ve sorumluluk istiyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum