• Reklam

İşte İmamoğlu'nun, İzmir başkan adayı

CHP Genel Merkezi’ne yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Genel Merkezi kazanmaları durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Selin Sayek Böke’yi düşündüğünü iddia etti.

İşte İmamoğlu'nun, İzmir başkan adayı
08 Ağustos 2023 - 12:27

CHP Genel Merkezi’ne yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili bomba bir iddiayı gündeme getirdi. TV 100 programına katılan Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Genel Merkez’i kazanmaları halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İzmir’den üç dönem milletvekilliği yapan Selin Sayek Böke’yi düşündüğünü ve bunu çevresiyle paylaştığını iddia  etti. Böke İzmir’de CHP’den atamayla 2015-2023 yılları arasında milletvekilliği adayı yapılmış ve seçilmişti. Böke 28 Mayıs seçimleri öncesi CHP’nin Genel Sekreterliği görevini de yürütmüştü.

ÇALIŞMA BAŞLATTI

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Adayı olacağını ifade eden Yarkadaş, “Yakın çalışma arkadaşlarına şunu söylüyor. Bazı arkadaşlarına ‘gidin çalışın’ dedi. 2024 seçimlerinde yeniden aday olup kazanmak istiyor. 2028 Cumhurbaşkanı seçimlerine hazırlanmak ve CHP Genel Başkanı olmak istiyor. Bu da en doğal hakkıdır. İkinci kez kazanır. Ben inanıyorum. Öyle olumsuz bir tablo yok.”

İMAMOĞLU’NUN KAFASINDA BÖKE VAR

Yarkadaş şu bilgileri de verdi:
“Ekrem Bey’yin kafasında Selin Sayek Böke var. ‘Genel Merkezi kazanırsak Selin Sayek Böke’yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaparız’ diyor. Bu arada Özgür Özel manifestoya hazırlanıyor. İlleri gezecek. Ama grup başkanlığında istifa etmesi gerekir. Hem grup başkanı olup hem muhalif olamazsın.”

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİYLE HER ADAYIÜYE SEÇECEK

CHP’de ciddi bir tüzük değişikliği çalışmasının da yapıldığını hatırlatan Yarkadaş, “Tüzük değişikliği yapılıyor. Genel başkan, milletvekilleri, belediye başkanları üyeler arasındaki ön seçimle belirlenecek. Önümüzdeki günlerde bu konuşulacak. Üyeye bağlı ön seçim getiriliyor. 29 Ekim ya da 5 Kasım’da Kurultay’ın yapılacağı konuşuluyor. MYK üyelerinin PM’de seçimle gelmesi getirilecek. 3 dönem sınırı. Genel Başkan, milletvekilleri ve belediye başkanları üyelerle seçilecek. Parti programı da yeniden yazılacak” diye konuştu.

CHP TABANI DEĞİŞEMCİLERE İNANMIYOR

CHP tabanının devrimci olduğunu vurgulayan Yarkadaş, “CHP üyeleri değişimden dönüşümden kaçmaz. Ama değişim diyenleri samimi bulmuyor. Çünkü arkadaşlar görevden alındı ve birden bire Kemal Kılıçdaroğlu ile olmadığını fark ettiler. Değişimci arkadaşların gerçekten çıkıp neyi eleştirdikleri ve neye itiraz ettiklerini ve yerine ne koymak istediklerini söylemeleri lazım. Değişim kişileri kapsıyorsa ‘değişim’ diyen tüm arkadaşların ‘biz eskidik artık halk bize yüz vermiyor’ demelidir.  PM görevlerinde de istifa etmeleri gerekir. Örnek olup istifa edip hiçbir yer ede aday olmaları gerekir. Ama dert yerel seçimlerindeki adayları belirlemek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum