• Reklam

İşte CHP'nin yeni İzmir grup başkanvekili

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in talebiyle Karşıyaka ve Büyükşehir Meclis Üyesi Murat Aydın, CHP Grubu’nda sandık kurulmadan yapılan seçimde oy birliğiyle yeni grup başkanvekili seçildi. Öte yandan grup sözcülüğü görevi için ise Nilay Kökkılınç'la devam kararı çıktı.

İşte CHP'nin yeni İzmir grup başkanvekili
11 Nisan 2022 - 16:36 - Güncelleme: 11 Nisan 2022 - 16:48

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde faaliyet raporlarının masaya yatırılacağı kritik oturum öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu de kritik bir gündemle toplandı. 

Mustafa Özuslu’nun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği görevini geçtiğimiz yıl yeniden üstlenirken, “Önümüzdeki yıl bırakacağım” mesajı vermesinin ardından yaşanacak bayrak değişimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla gündem oldu.

Gümrükçü grup başkanvekilliğine aday olacağını bildirmiş, bu açıklaması kent kamuoyunda ve parti içinde tartışmalara yol açtı. Süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Murat Aydın isminde karar kılarken, Gümrükçü de bugün Çiğli Belediyesi şirketi Çibel’de tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası alınan grev kararı nedeniyle kurulan masada, sendika temsilcilerine sitem ederek adaylıktan vazgeçme kararını bildirdi. 

AYDIN, SANDIKSIZ SEÇİLDİ
Tüm bu gelişmeler ışığında Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de katıldığı oturumda grup başkanvekilini belirleme gündemiyle toplandı. Toplantıda sandık kurulmadan ve oy birliğiyle alınan kararla CHP’nin yeni grup başkanvekili Murat Aydın oldu. YARSAV Eski Başkan Yardımcısı Murat Aydın, 2019 yerel seçim sürecinde Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olmuş, seçimin ardından ise Karşıyaka ve Büyükşehir meclis üyesi olarak seçilmişti. 

GRUP SÖZCÜSÜ KÖKKILINÇ 
Öte yandan oturumda grup sözcülüğü için ise Nilay Kökkılınç ile devam kararı çıktı. Grup sekreteri Gamze Gülçamur olurken, grup saymanlığı görevi de Bülent Sözüpek'in oldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum