• Reklam

Çeşme Germiyan'da 'Meslek Fabrikası' hayata geçirildi!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi tarafından Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ne 'Meslek Fabrikası' kuruldu. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 'Muhallebicilik' ve 'Pastacılık' kursu ile başlayan Meslek Fabrikası'nın nitelikli iş gücünün arttırılması ve işsizliğin azaltılması konusunda fayda sağlayacağını söyledi.

Çeşme Germiyan'da 'Meslek Fabrikası' hayata geçirildi!
16 Mart 2023 - 11:44 - Güncelleme: 16 Mart 2023 - 11:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi iş birliğiyle Çeşme'de 'Meslek Fabrikası' kuruldu. Germiyan Masal Evi'nde gerçekleştirilen kurslarla ekonominin kalkınması, rekabet gücünün ve istihdamın arttırılması, nitelikli insan kaynağının çeşitlenmesi amaçlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in çeşitli ilçelerinde hayata geçirilen Meslek Fabrikası Meslek Edinme Eğitimleri yerelde kalkındırmayı sağlamak amacıyla mesleki bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik ücretsiz kurslar veriyor.

'HAFTANIN 5 GÜNÜ MUHALLEBİCİLİK VE PASTACILIK KURSU VERİLİYOR'

Çeşme'de haftanın beş günü verilen Muhallebicilik ve Pastacılık Kursu ile eğitimlere başlayan Meslek Fabrikası yoğun ilgi görüyor. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ederek, Meslek Fabrikası'nın Çeşme'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Oran, "Çeşme'de hayata geçirdiğimiz Masal Evleri'nde annelerimiz meslek edinme kursları görürken çocuklarımız eğitim alıyor. Annelerimizin ekonomik hayata katılması açısından bu eğitimlerin faydası oldukça büyük. Kurslarımız her geçen gün gelişerek devam edecek" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum