İsrail saldırıları artırdı: Gazze şeridi 3 parçaya bölündü!

    İsrail saldırıları artırdı: Gazze şeridi 3 parçaya bölündü!

    İsrail, ateşkesten sonraki üçüncü günde Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırdı. Gazze Şeridi'nde geniş bir alana bombardıman yapıldı. İsrail tankları da Han Yunus ile Deyr el Belah arasındaki yolu kapattı. Gazze Şeridi üç parçaya bölündü.

    İsrail saldırıları artırdı: Gazze şeridi 3 parçaya bölündü!
    04 Aralık 2023 - 14:42
    Ortadoğu'da, 7 Ekim'den bu yana, İsrail ile Filistin arasında on yıllardır süren çatışmaların en kanlı savaşı yaşanıyor. İsrail, 7 gün süren ateşkesin ardından Cuma günü saldırılarına yeniden başladı.

    Putin için dikkat çeken iddia: "Zelenski Kırım'ı geri alırsa Putin Ukrayna'da nükleer silah kullanabilir"



    Gazze hem havadan hem karadan hem denizden vuruluyor. Sadece kuzeyi değil, çatışmalardan kaçanların sığındığı güney bölgesi de hedef alınıyor.

    7 Ekim'den bu yana süren savaşta can kaybı 15 bin 523'e yükseldi.

    İsrail, ateşkesten sonraki üçüncü günde bombardımana hız verdi. Güneydeki bombardıman Han Yunus ve Refah kentlerinin çevresinde yoğunlaştı. Gazze halkı, İsrail'in güneye kara harekatı başlatmasından endişeli.



    GAZZE ŞERİDİ ÜÇE BÖLÜNDÜ
    Görgü tanıklarına göre tanklar, Han Yunus ile Deyr el Belah arasındaki yolu kapattı. Böylece Gazze Şeridi üç parçaya bölündü.

    İsrail ordusu, Filistinlilerden Han Yunus ve çevresindeki 6 yerleşim yerinin derhal boşaltılmasını istedi. Bir harita yayınlayarak halktan Han Yunus'un batısına ve güneyine gitmelerini istedi. Ancak halk, gitmeleri istenen yerlerin de bombalandığını söylüyor.



    İsrail tankları, Refah'ın doğusundaki bölgeyi vuruyor. Vurulan yerler arasında kuzeydeki Cebaliye Mülteci Kampı da var.

    Saldırıda, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor.



    2 SALDIRIDA 160 KİŞİ ÖLDÜ
    Cumartesi günü Cebaliye mülteci kampında altı katlı bir bina ile Gazze kentinde bütün bir blok hedef alınmıştı.

    Birleşmiş Milletler İnsani Ajansı, sadece bu iki saldırıda 160 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

    Gazze kentinin doğusundaki Zeytun ve kuzeydeki Tel El Zaatar'dan da çatışma haberleri geliyor. Hamas ile İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiği belirtiliyor.



    Hamas'ın İsrail'e roket saldırıları da sürüyor. Bölgedeki basın mensupları da roketlerin Tel Aviv'i hedef aldığını ve havada imha edildiğini belirtti. Bir kişinin yaralandığı gelen bilgiler arasında.

    İsrail ordusu, savaş uçaklarının ve helikopterlerin Hamas'ın tünel girişlerini, komuta merkezlerini ve silah depolarını hedef aldığını açıkladı. Donanmanın da kıyıda Hamas'a ait tekneleri vurduğu belirtildi.


    500 TÜNEL GİRİŞİ İMHA EDİLDİ
    Açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'ın yeraltı tünellerine ve sığınaklarına giden 800 giriş buldu. 500'ünün çeşitli yöntemlerle imha edildiği belirtildi. Açıklamada, tünel girişlerinin sivil alanlarda bulunduğu iddia edildi.



    Pek çoğunun okul, cami, oyun parkı gibi sivil yapıların içinde ya da yakınında olduğu ileri sürüldü.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum