İsrail askerinden Türk gemisine baskın!

    Mersin Limanı'ndan boş olarak İsrail'e giden, buradan boş konteyner alıp Türkiye'ye dönecek olan Lider Perihan isimli Türk bayraklı gemiye 'kontrol' gerekçesiyle baskın düzenlendi.

    İsrail askerinden Türk gemisine baskın!
    13 Temmuz 2021 - 21:47 - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 - 22:42


    2020 yılı yapımı Lider Perihan isimli konteyner gemisi, Güney İsrail bölgesindeki Ashdod Limanı'na yaklaştıktan sonra açıkta sıra beklerken botla gelen bir grup asker geldi. 
    Önce telefonları toplayıp bir yere koyan askerler 'rutin arama' yapacaklarını belirterek kaptan ve yardımcılarını yanlarına aldı. Diğer personeli geminin baş kısmına sıraya dizen İsrail askerleri, gemiyi baştan aşağı aradılar.



    Edinilen bilgiye göre, personele de "Biz gemiden ayrılıp bota binene kadar kimse yerinden ayrılmayacak" dediler. Ardından da tutanak tutmadan gittiler. Bu durum tepkiyle karşılandı.


    Baş aşçı Muammer Savut, İsrail arkerleri gider gitmez telefona sarılıp bu fotoğrafı çekti.

    Geminin baş aşçısı, aslen Rizeli olan ve İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan Muammer Savut, olayı sosyal medyasından paylaştı. Savut, keyiflerinin kaçtığını belirterek, "Sabah tam yemek ve baklava yapmak üzereydim. Birden gemiye çıktılar. Neye uğradığımızı şaşırdık. Bizleri 40 derece sıcakta bir saat beklettiler. Orada 20 gemi varken doğrudan bize geldiler. Çünkü Türk bayrağı çekiliydi" dedi.




    YORUMLAR

    • 0 Yorum