İntihar makinesi "Sarco" hizmete hazır

    İnsanların intihar etmesini kolaylaştıran “Sarco” isimli intihar makinesi tartışma yarattı.

    İntihar makinesi "Sarco" hizmete hazır
    18 Aralık 2021 - 18:40

    Yıllardır müzelerde ve fuar alanlarında insanların ilgisini çeken intihar makinesi, gönüllü ve destekli intihara etmek isteyenler için hazır hale getirildi. İsviçre'de yasal olarak intihara izin verildiği için gelecek yıl üç boyutlu şekilde intihar olaylarının başlayacağı bildirildi.

    İntihar kapsülü Sarco’yu icat eden Dr. Philip Nitschke, intihar makinesini pek çok alana yaymak için hazır olduğunu açıkladı.

    Aynı zamanda gönüllü olarak intihar savunuculuğu yapan Dr. Philip Nitschke, insanları tedirgin eden bu durumundan dolayı ötenazi tartışmasını gündeme getirdi.

    Makinenin içine doldurulan Azot sayesinde intihar etmek isteyen insanların kısa sürede acısız öldürülebileceği açıklandı.

    Nitschke'nin kâr amacı gütmeyen kuruluşu 'Exit International' avukatlarının İsviçre yasalarını incelediğini ve ötenazi ile ilgili herhangi bir çelişki bulunmadığını ifade ettiler.

    İntihar makinesi Sarco’nun 2022 yılının başlarında İsviçre'de başlayacağı ancak Sarco hakkında şimdilik çok bilgi verilmeyeceği de söylendi.

    “DEHŞET VERİCİ”

    Britanya’da 'Disability Matters Global'ın kurucusu Dr. Stephen Duckworth, The Independent için yazdığı makalede Sarco konusunda ciddi endişeleri olduğunu ve dehşete duyduğunun altı çizildi.

    İntihar makinesini desteklemediğini söyleyen Duckworth, “Ya aklı başında olmayan biri tarafından erişilirse? Ya bir çocuk denemeye kalkarsa? Ya başkalarını istismar etmek için kullanılırsa? Ya ani ya da barışçıl bir ölümle sonuçlanmıyorsa? Ya bir işkence haline gelirse? Tüm bunları nasıl engelleyeceğiz?" dediği aktarıldı.

    Yardımlı ölümleri inceleyen Prof.Dr.Charles D. Blanke, "Dr. Nitschke'nin ölümün kısa ve hızla geldiği iddiasının aksine, azot solumanın barışçıl bir ölüm getireceği hiç de kesin değil." diye açıkladı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum