İNGEDER Başkanı Karabulut'tan Büyükşehir adaylarına sert çıkış!

    İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, CHP Büyükşehir Adayı Cemil Tugay ve İYİ Parti Büyükşehir Adayı Ümit Özlale'nin İnciraltı vaatleri hakkında konuştu. Karabulut, "Yıllardır Ata topraklarımız üzerinden 'siyasi hovardalık' yapılmasından bıktık, usandık. İnciraltı ve Bahçelerarası kamu arazisi değildir" dedi.

    İNGEDER Başkanı Karabulut'tan Büyükşehir adaylarına sert çıkış!
    23 Şubat 2024 - 11:50
    Cumhuriyet Halk Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin İnciraltı bölgesi hakkında sözler ve vaatler vermesine İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut çok sert tepki geldi.



    İnciraltı'nın bir kamu arazisi olmadığını belirten Karabulut, "Yıllardır Ata topraklarımız üzerinden 'siyasi hovardalık' yapılmasından bıktık, usandık" ifadelerini kullandı.



    Karabulut'un açıklamalarının tamamı şu şekilde;

    YILLARDIR ATA TOPRAKLARIMIZ ÜZERİNDEN SİYASİ HOVARDALIK YAPILMASINDAN BIKTIK, USANDIK

    İnciraltı ve Bahçelerarası kamu arazisi değildir!!! 100 yılı geçkindir bu toprakların sahibi vardır, onlar da has İzmirliler'dir!!!

    İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ümit Özlale'nin, dün İzmir projelerini açıkladığı toplantıda İnciraltı hakkındaki vaadlerini duyunca şaştık kaldık.

    Özlale, “İnciraltı’na Botanik park kuracağız, Kongre Merkezi Kuracağız, İnciraltı gibi güzel ancak metruk bir yer yakışmıyor” diyor.

    İnciraltı ve Bahçelerarası da kanuna aykırı gecekondu yapmadık, bahçeleri koruyup bu günlere getirdik diye buraları sahipsiz, kamu arazisi mi sandınız? Bizim tapulu arazimiz üzerinde, bizimle konuşmadan kime söz veriyorsunuz?

    Büyükşehir Belediyesi'nin 1 metrekare yeri olmayan bu topraklarda kamunun sadece yüzde 1 hissesi olan, yüzde 99'u şahıs mülkiyetindeki yerde bu söylediğiniz “Botanik Park, Kongre Merkezi” gibi projeleri kamulaştırmadan nasıl yapacaksınız?  5 milyon m2 olan İnciraltı ve Bahçelerarası'nın bugünkü toplam değeri 150 milyar TL. Yoksa siz de bazı simsarların bizim için söylediği “alın köylünün elinden araziyi” düşüncesinde misiniz?

    Geldiniz Bahçelerarası muhtarlığımızda bizleri ziyaret ettiniz, çayımızı içtiniz, biz de size anlattık. Sonra bilmediğiniz birçok konuyu öğrendiğinizi aktarıp, bu bölgeyi sağlık turizmi olarak projelerimde anlatabilir miyim diye bizden müsaade istediniz, biz de onay verdik. Şimdi ne oldu peki?

    İnciraltı’nın bugünkü durumunu görünce üzüldüğünüzü söylemişsiniz. Sadece topraklarımız değil, içinde yaşayan, 5 nesildir has İzmirli de bitti, bu sizi ilgilendirmedi mi?

    Bizleri ziyaretinizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bugünkü İnciraltı planını size anlatmıştık. Şehrin merkezinde, kamu menfaati gözetilerek yapılan, son 30 yılın en düşük emsalli sağlık turizmi odaklı plan için; İzmirli toprak sahipleri olarak planın arkasında olduğumuzu söylemiştik. Siz neye veya kime karşısınız?

    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Cemil Tugay da, ”İzmir Ticaret Odası (İZTO) ziyaretinde “İnciraltı’nda yeşili koruyalım, spor tesisi ve kongre merkezi harika olur. Uzmanlara soracağım” demiş. İnciraltı’nı bugünlere gecekondulaştırmadan ve betona gömmeden getiren her halde zabıta olmadı, bizler olduk. Nedir bunlar, artık yeter!!! Sormanız gereken biz de varız!!! Kimin tapulu yerini ne yapıyorsunuz, kime söz veriyorsunuz!!!

    Burada beş nesildir, 1900 yılların başlarında beri hak sahibi olup, bekleyen 2200 hak sahibi İzmirli toprak sahibini nereye koydunuz peki ?

    Artık Yeter  HER ADAYIN, HER MAKAMIN ŞUNU BİLMESİ GEREKİYOR; “İnciraltı ve Bahçelerarası için 100 YILDIR SAHİBİ OLAN; İzmirli toprak sahiplerinin müsadesi olamadan kimse İzmir’e vaad veremez, ahkam kesemez”.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum