• Reklam

İnciraltı planlamasına adım adım yaklaşılıyor

İnciraltı Planları ile ilgili İl Toprak Koruma Kurulu'nun almış olduğu 'tarım yapılamaz' kararının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “kamu yararı” kararı çıktı. Alınan karar ile planlamanın önü açılmış oldu.

İnciraltı planlamasına adım adım yaklaşılıyor
30 Aralık 2020 - 16:06
İnciraltı’nın planlanması ile ilgili süreç devam ediyor. İl Toprak Kurulu tarafından “tarım yapılamaz” kararı alınan bölge ile ilgili yürütülen planlama sürecine deprem sebebiyle bir süreliğine ara verilmişti.
Yılın son günlerinde ise planlama ile ilgili olarak hükümet cephesinde gaza yeniden basıldı. AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, planlama ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “kamu yararı” kararı aldığını duyurdu. Kaya açıklamasında “İzmir-İnciraltı planlama sürecinde çoğu gitti azı kaldı” dedi.
Kaya’nın açıklaması şöyle:
“İzmir'imizin en önemli değerlerinden birisi olan İnciraltı'nın, güzel şehrimize devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın planlanması yolundaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.
İzmir'imiz ve İnciraltı için önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Hem Tarım ve Orman Bakanlığımız, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bugün İnciraltı için "kamu yararı" kararı almış bulunmaktadır. Böylece, planlama çalışmaları kamu yararı çerçevesinde sürdürülecektir.
İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanıyor. İzmir-İnciraltı planlama sürecinde çoğu gitti azı kaldı”

YORUMLAR

  • 0 Yorum