İnan: Selçuk Belediye Başkanı, emsalsiz bir yalan söylüyor

    İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada CHP’li Selçuk Belediye Başkanının hazırlaması gereken evrakları hazırlamadığını ve eksik evraktan dolayı da hizmetlerin aksadığını söyledi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise bugün aynı konuyla ilgili açıklama yaptı.

    İnan: Selçuk Belediye Başkanı, emsalsiz bir yalan söylüyor
    23 Aralık 2023 - 13:11
    AK Partili İnan, “Dün TBMM kürsüsünden CHP'nin söylediği yalanların tarihte eşi benzeri olamayacağını vurgulamıştım. Bugün İzmir Selçuk'ta emsalsiz bir yalan örneğiyle karşı karşıya kaldık. Sözümüzü 1 gün bile haksız çıkarmadılar” dedi.
    CHP'li elçuk Belediye Başkanının konuyu çarpıtarak hizmet aksattığını söyleyen İnan, “Tarım ve Orman Bakanlığımız sadece otopark alanı ile ilgili eksik evrakların tamamlanmasını istemiştir. Selçuk Belediye Başkanı ise bu hadiseyi yalanlarla çarpıtmıştır. Konunun Meryemana Evi ile hiçbir alakası yoktur. CHP'ye boynun neden eğri desek, 'nerem doğru ki' diyecek. Konunun gerçeklerle alakası CHP'nin milletimizle alakası kadardır” dedi.
    Selçuk Belediye Başkanının söylediği bu yalanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının da henüz açıklanmamasıyla alakalı olduğunu vurgulayan İnan, “Bu yalan kampanyasının CHP'nin neredeyse tüm büyükşehir adaylarını açıklayıp İzmir adayını açıklayamaması ile çok alakadar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

    Konuyla ilgili gerçekleri açıkladı

    Bazı basın yayın organlarında yer alan “Selçuk Belediyesi 50 yıldır işlettiği Meryem Ana Evi’nden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahliye ediliyor” haberinin manipülasyon içerdiğini anlatan İnan, şöyle devam etti:
    "Konunun Hz. Meryem Ana Evi ile hiç alakası olmadığı gibi, Hz. Meryem Ana Evi'ni kimsenin elinden aldığı da yoktur. Meryem Ana Evi, Tabiat Parkı'nın dışında olup, özel mülkiyete konu alanda kalmaktadır. Ayrıca söz konusu belediye tarafından belirtilen Kültür Parkı, yine tabiat parkının dışında Hz. Meryem Ana Evi’nin bulunduğu özel mülkiyete konu alanda bulunmaktadır.
    Selçuk ilçesi içerisinde ve Meryem Ana Tabiat Parkında yer alan otoparkın işletmesi ilgili süreç, belediyenin Hz. Meryem Ana Evi’nden tahliyesi gibi servis edilmiştir.  
    Konuyla ilgili otopark alanı, 1997’den 22.12.2023’e kadar çok defalar süre uzatımı yapılarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle Selçuk Belediyesi tarafından işletilmektedir. 
    Sözleşmenin bitmesi sonrası söz konusu alan kiralanması için ilgili belediye başvurada bulunmuş ancak belgelerini eksik iletmiştir. İlgili belediyenin eksik evraklarını tamamlaması halinde başvuru yeniden değerlendirilecektir."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum